Avontuur nog voor eerste wedstrijd voorbij? Marc Brys samen met voltallige staf geschorst door Kameroense voetbalbond

Begin april werd Marc Brys (62) aangesteld als bondscoach van Kameroen. De aanstelling kwam er na een lange soap en tegen de zin van bondsvoorzitter Samuel Eto’o. De voormalige topaanvaller meende niets te weten van de aanstelling van Brys, wat leidde tot een vlammende ruzie met minister van Sport Narcisse Mouelle Kombi. Hij zou Brys op eigen hachje hebben aangesteld.

De voetbalredactie, Belga

De storm leek een tijdje gaan liggen en Marc Brys maakte onlangs zijn selectie bekend voor de WK-kwalificatieduels tegen Kaapverdië en Angola. Toch lijkt de kans heel klein dat de Antwerpse coach zijn debuut mag vieren voor De Ontembare Leeuwen. Via een communiqué laat de Kameroense voetbalfederatie weten dat de aanstelling van Brys als bondscoach van de nationale ploeg niet geldig is.

De 61-jarige Brys werd zo’n twee maanden geleden door de Kameroense Minister van Sport Narcisse Mouelle Kombi voorgesteld als opvolger van Rigobert Song. Maar de Kameroense voetbalbond liet bij monde van voorzitter Samuel Eto’o onmiddellijk weten daar niet mee akkoord te gaan en tekende beroep aan bij de Kamer van Verzoening en Arbitrage van het Nationaal Olympisch Comité van Kameroen (CNOSC). Volgens Eto’o was er geen wettelijk en reglementair kader om Brys en zijn technische staf aan te duiden.

Voor de Kameroense federatie is het onmiddellijke gevolg van de beslissingen van het CNOSC “de onmiddellijke schorsing van de staf van de Ontembare Leeuwen, met aan het hoofd Marc Brys, trainer-bondscoach”. “Fécafoot houdt zich het recht voor zijn beslissingen over te maken aan FIFA”, klinkt het verder. “Het Urgentiecomité van Fécafoot zal zonder dralen samenkomen om een gepast antwoord te bieden”.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

LEES OOK. Een “illegale” aanstelling of niet: Marc Brys ondertekent contract als bondscoach van Kameroen te midden van ongeziene chaos

LEES OOK. “Als Eto’o eens met Marc praat, zal hij wel snel van gedacht veranderen”: maatje Issame Charaï over de soap rond Marc Brys bij Kameroen

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer