VIDEO. Brand in loodsen op vliegveld van Brasschaat

In twee loodsen op het vliegveld van Brasschaat, in het Klein Schietveld, is woensdagochtend brand uitgebroken. Niemand raakte gewond.

doro

Omdat het vliegveld in een bosrijk domein ligt waar het erg droog is, kwam de brandweer massaal ter plaatse. De brandweerlieden kregen het vuur snel onder controle maar moesten nog enige tijd nablussen.

De schade aan de gebouwen is groot. In een loods met oude zweefvliegtuigen zakte het dak in. In de andere loods met sportvliegtuigen is veel rook- en waterschade.

Op dat dak van de loods met zweefvliegtuigen lagen golfplaten, vermoedelijk met asbest in. “Dat wordt nu onderzocht door de adviseur gevaarlijke stoffen van de provincie Antwerpen”, zegt Bruno Weyers van de brandweer op Radio 2. “We hebben daarom een veiligheidsperimeter ingesteld om onze manschappen te beschermen.”

Voor de omwonenden is er voorlopig geen gevaar. “De dichtstbijzijnde woonwijk ligt op 500 meter, met een groot bos ertussen als buffer”, zegt Weyers.

Het vuur ontstond vermoedelijk aan een voertuig dat in een van de loodsen stond.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER