© FRBE

Tien maanden cel gevorderd voor elleboogstoot en bedreiging aan agenten

Het openbaar ministerie heeft dinsdag tien maanden cel en 800 euro boete gevorderd voor Ismail O. De man had in de zomer van 2015 een Antwerpse politieagente uitgescholden voor “hoer” en haar een elleboogstoot gegeven, nadat hij betrapt werd op het beschadigen van auto’s in Borgerhout. Twee jaar later had hij een agent bedreigd met de dood na een identiteitscontrole.

Het eerste incident gebeurde op 30 augustus 2015. De politie had via het cameratoezicht gezien hoe een man wagens aan het beschadigen was op de Turnhoutsebaan in Borgerhout en stuurde een ploeg ter plaatse. Ismail O. had gedronken en gedroeg zich weerspannig. Hij maakte seksistische opmerkingen tegen de agente en schold haar uit voor “hoer”. Toen zij en haar collega hem wilden boeien, kreeg ze een elleboogstoot. De beklaagde spuwde ook naar de agenten. Ze kregen hem uiteindelijk met veel moeite in de combi.

Eenmaal nuchter kon Ismail O. zich niet meer herinneren dat hij auto’s beschadigd had en wentelde hij zich in een slachtofferrol. De man werd een dag later vrijgelaten en kreeg een schriftelijke waarschuwing van het parket. “Hij bleef straffeloos, voelde zich wellicht ongenaakbaar en dat leidde vorig jaar tot nieuwe feiten”, pleitte advocaat Joris Van Cauter namens de agenten, die zich burgerlijke partij stelden.

Op 3 juni 2017 had Ismail O. zijn identiteitskaart moeten overhandigen na een opstootje op de Turnhoutsebaan in Borgerhout. Toen hij ze niet snel genoeg terugkreeg, maakte hij daar een probleem van. Hij riep naar een inspecteur dat hij hem “kapot ging maken”, en de beklaagde maakte daarbij met zijn vinger een snijbeweging over zijn keel.

Het openbaar ministerie was het met de burgerlijke partijen eens dat dergelijke feiten ontoelaatbaar zijn en vorderde tien maanden cel en 800 euro boete. Ismail O. laat verstek gaan op zijn proces.

Vonnis op 20 februari.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER