De witte constructie met glaspartij aan De Witte Merel wordt vervangen.© Filip Spoelders

Inkom en cafetaria van De Witte Merel ondergaan make-over deze zomer: “Moderner en praktischer tegen september”

Lint -

Met de goedkeuring van de vergunning en de plannen kan het Lintse schepencollege concreet werk maken van de verbouwingen aan OC De Witte Merel. De inkom en de cafetaria zullen er tegen september helemaal anders uitzien.

De gekende witte inkom verdwijnt over enkele weken voor een nieuwe inkom. “Na de verbouwingen zullen de inkom en de cafetaria moderner en praktischer zijn. De glaspartij van de cafetaria verdwijnt eveneens en schuift op. Op die manier komt er meer binnenruimte”, vertelt burgemeester Rudy Verhoeven (N-VA).

Het ontmoetingscentrum aan de Liersesteenweg staat er veertig jaar. “Aanpassingswerken waren nodig. Aan de inkom hebben we net stutwerken moeten laten uitvoeren. We waren op de hoogte daarom hebben we dit dossier vorig jaar opgestart.”

De werken zullen voornamelijk tijdens de zomervakantie verlopen. Het is de bedoeling dat de werf tegen 1 september wordt afgerond. “De bibliotheek, de vergader- en de sportzalen zullen tijdens de werken bereikbaar blijven langs een andere inkom.”

De uitbater van de cafetaria heeft wel aangegeven dat de zaak na dinsdagavond sluit voor de werken. Concessiehouder Tom Claes opende ondertussen zomerbar L’Indenhof om de klanten in het park te ontvangen. (fisp)

LEES OOK. Lintse zomerbar opent zijn seizoen: “Voor het hele gezin, met af en toe een evenement zoals Tomorrowlint” 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lint