© rr

Illegale tuningmeeting in Limburg met honderden wagens

In Bree heeft zaterdagavond een illegale tuningmeeting plaatsgevonden. De politie, die tussen vijfhonderd en duizend wagens telde, liet het evenement gecontroleerd uitdoven.

blg
Bron: BELGA

De lokale politie kreeg zaterdagavond rond 21.30 uur een melding binnen dat er een illegale tuningmeeting zou plaatsvinden in Bree, in Limburg. Aan het industrieterrein van het bedrijf Greenyard waren verschillende uitgebouwde voertuigen opgedoken. Er kwamen ook steeds meer auto’s bij.

De politie ging met verschillende ploegen en een droneteam ter plaatse en besliste om het industrieterrein af te sluiten. Er werden na een tijdje naar schatting vijfhonderd tot duizend wagens geteld. 

De bestuurders en passagiers kwamen uit buurlanden zoals Nederland, Duitsland en Frankrijk. De locatie en het uur van de tuningafspraak waren via sociale media verspreid. De politie hield een oogje in het zeil en liet het evenement gecontroleerd uitdoven, bevestigde burgemeester Liesbeth Van der Auwera (CD&V) van Bree zondagochtend. 

Begin maart had de lokale politie van de zone Lommel al de handen vol met een illegaal georganiseerde tuningmeeting, waar op het industriepark minstens 2.500 getunede wagens waren komen opdagen. Er waren deelnemers vanuit Duitsland en Nederland naar het event op de parking van het bedrijf Horeca Van Zon afgezakt. Ook toen had de organisator geen vergunning aangevraagd.

LEES OOK. Politie legt grote illegale tuningmeeting met 2.500 wagens stil in Lommel

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER