Meer dan 150 grienden aangespoeld op strand in West-Australië

In Toby Inlet in West-Australië is het alle hens aan dek. Daar zijn zowat 160 grienden gestrand. Reddingswerkers proberen nu zo veel mogelijk dieren te redden.

SGG

“We hebben begrepen dat er vier groepen van in totaal 160 grienden zijn aangespoeld verspreid over ongeveer 500 meter”, laat het West Australische Departement voor Biodiversiteit, Behoud en Attracties. “Helaas zijn 26 grienden die op het strand zijn gestrand, gestorven. Een team van ervaren medewerkers, waaronder wildlife officers, mariene wetenschappers en dierenartsen zijn ter plaatse of onderweg.”

Een twintigtal grienden zouden zich op zo’n 1,5 kilometer van de kustlijn bevinden, terwijl zo’n 110 anderen zich dichterbij het strand bevinden.

“Ons team doet er alles aan om veilig te reageren en vrijwilligers en medewerkers veilig te houden, terwijl we ook handelen in het belang van de grienden”, klinkt het. “Ons team beoordeelt de toestand van de grienden die op het strand zijn gestrand. Onze teams op het water proberen de dieren bij elkaar en weg van het strand te houden. Op basis van eerdere strandingen van deze soort, zoals vorig jaar op Cheynes Beach bij Albany, leiden deze gebeurtenissen er meestal toe dat de gestrande dieren geëuthanaseerd moeten worden. We hopen altijd op de beste uitkomst.”

Er werd ondertussen ook al een waarschuwing voor haaien afgekondigd in de regio. De dode grienden zouden namelijk haaien kunnen aantrekken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER