© fvv

Vakbond dient nieuwe stakingsaanzegging in voor gevangenissen in Limburg

De socialistische en liberale vakbond hebben de algemene staking tegen de overbevolking in de gevangenissen voorlopig stopgezet, maar er dreigen binnenkort wel nieuwe acties. ACOD heeft zaterdag een stakingsaanzegging ingediend voor de gevangenissen van Hasselt en Tongeren.

Bron: BELGA

Vrijdag gebeurde al hetzelfde voor de gevangenissen in Vlaams-Brabant, zondag wil ze een aanzegging indienen voor de gevangenissen in West-Vlaanderen. “Voorlopig gaat het om acties van 48 uur”, zegt Robby De Kaey, federaal secretaris van ACOD.

Vanaf maandagavond 13 mei kan er gestaakt worden in de gevangenissen in Vlaams-Brabant. De aanzegging voor Limburg gaat in op dinsdagavond 14 mei om 22 uur.

Ook vanaf dinsdagavond 7 mei zijn er acties mogelijk, want woensdag vindt om 11 uur een federale solidariteitsactie plaats aan de Financietoren in Brussel, waar ook een delegatie zal zijn van de gevangenisvakbonden. Om het personeel de mogelijkheid te geven daaraan deel te nemen, kan er vanaf dinsdagavond voor 24 uur het werk neergelegd worden.

Op 7 mei staat er overleg gepland tussen de vakbonden en het kabinet van minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD), bevestigt De Kaey. Het vakbondsprotest kadert in de problematiek van het personeelstekort en de overbevolking van de gevangenissen. ACOD kant zich tegen de opvordering van personeel vanaf de eerste dag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer