Opnieuw een Gudjohnsen naar België? AA Gent gaat vol voor IJslandse topschutter met bekende vader (en grootvader)

© Getty Images

AA Gent gaat voluit voor Andri Gudjohnsen (22), de zoon van ex-topspits Eidur. Hij is topschutter in de Deense competitie dit seizoen.

Stefan Smet, Jonas Withouck

De voorbereidingen op het volgende seizoen zijn duidelijk al volop bezig in Gent. Het staat al vast dat Wouter Vrancken de opvolger wordt van Hein Vanhaezebrouck en ondertussen gaan de Buffalo’s ook al de spelersmarkt op.

In de zoektocht naar een nieuwe spits is Gent uitgekomen bij Andri Gudjohnsen, die momenteel zelfs al in Gent is om te onderhandelen over een transfer. Hij komt dit seizoen uit voor het Deense Lyngby, waar hij topschutter is met dertien competitiedoelpunten.

© NurPhoto via Getty Images

Andri Gudjohnsen groeide op in Spanje, waar hij in de jeugd van FC Barcelona en Real Madrid speelde. In 2022 maakte hij een transfer naar het Zweedse Norrköping, dat hem dit seizoen uitleent aan het Deense Lyngby. Hij is ook IJslands international.

Andri is de zoon van Eidur Gudjohnsen, de voormalige topspits van onder meer Chelsea en FC Barcelona. Op het einde van z’n carrière, van 2012 tot 2014, speelde Gudjohnsen nog in België bij Club en Cercle Brugge. En hij is dan uiteraard ook de kleinzoon van Arnor Gudjohnsen, die in de jaren ‘70 en ‘80 bij Lokeren en Anderlecht speelde.

Vader Eidur Gudjohnsen in z’n tijd bij Club Brugge.© Getty Images

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen