© rr/gn

Nikita (16) verongelukt op weg naar school: “Ze stond nog stil naast de vrachtwagen”

Ze was onderweg naar school. Maar ter hoogte van een druk kruispunt in Oostakker kwam de zestienjarige Nikita Everaert uit Destelbergen maandagvoormiddag op tragische wijze om het leven, na een aanrijding door een vrachtwagen.

Geert Neyt

Nikita had maandag pas om 10.30 uur les en was daardoor later dan anders onderweg naar haar school, het Edugo in Lochristi, waar ze sociale wetenschappen volgde. Maar aan de verkeerslichten, op het drukke kruispunt van de Antwerpsesteenweg en de Orchideestraat in Oostakker, liep het mis. De vrachtwagen die rechtsaf sloeg, reed het meisje aan op het fietspad. Nikita kwam onder het gevaarte terecht en overleefde het ongeval niet.

“Vlak voor het ongeval stond ze op het fietspad naast de vrachtwagen te wachten aan de rode lichten. Enkele meters verder is ze uiteindelijk op datzelfde fietspad omver gereden”, zegt haar mama Kathy Deweire.

Dierenliefhebber

Volgens het Oost-Vlaamse parket is er alvast geen sprake van een dodehoekongeval. “Uit de eerste vaststellingen van de verkeersdeskundige blijkt dat het meisje op het fietspad reed en dat de vrachtwagenbestuurder haar had moeten opmerken”, zegt parketwoordvoerder An Schoonjans.

Ook de mama van het meisje kan maar niet begrijpen hoe het ongeval is kunnen gebeuren. “De vrachtwagen had de juiste spiegels om onze dochter te kunnen zien. Toch heeft hij haar in het gezicht geraakt. Op haar fiets was dan weer geen enkele kras te zien.”

Nikita is de oudste van vier kinderen. Ze heeft nog een broer van vijftien en twee zusjes van tien en zes. In haar vrije tijd was ze een scout en ook een grote dierenvriendin. “Ze was dol op paarden en erg geliefd op school”, aldus nog haar mama.