Schepen Pieter Cools kondigt de start van het nieuwe laadpalenplan in Wuustwezel aan.© Lokaal Bestuur Wuustwezel

Wuustwezel rolt laadpalenplan uit met negentien exemplaren op vijftien locaties

Wuustwezel -

Wuustwezel bereidt zich voor op de toekomst van duurzame mobiliteit en installeert negentien laadpalen voor elektrische wagens. Ze komen op vijftien strategische locaties verspreid over de gemeente.

Elke Lamens

De eerste palen worden deze week al geïnstalleerd. Ze komen onder meer aan sportpark Kattegat, sportpark De Dorens, Achter d’Hoven en Molenheide. Daar zijn ze breed toegankelijk voor elektrische autobezitters. Hiervoor werkt Wuustwezel samen met netbeheerder Fluvius en exploitant Engie, die daarvoor is aangesteld door de Vlaamse overheid.

Het laadpalenplan is een mijlpaal in de ontwikkeling van de infrastructuur voor elektrische voertuigen in de regio. “Deze stap is cruciaal in onze inspanningen voor een duurzame toekomst”, onderstreept Pieter Cools (CD&V), schepen van Duurzaamheid, Leefmilieu en Klimaat. “De komende weken worden de eerste laadpalen geplaatst en hopelijk volgt snel daarna de aansluiting en het gebruik in de komende maanden.”

De locaties voor de laadpalen zijn zorgvuldig geselecteerd om een optimale benutting van zowel de parkeerfaciliteiten als het elektriciteitsnet te garanderen. Nabij drukbezochte parkeerplaatsen en middenspanningscabines moet een efficiënt gebruik van de infrastructuur bevorderen.

Per laadpaal worden er twee parkeerplaatsen bediend. Als blijkt dat de nieuwe laadpalen veel worden gebruikt, wordt dit gemeld en bekeken of de infrastructuur lokaal kan worden uitgebreid.

Publieke laadpaal aanvragen

Met deze laadpalen geeft Wuustwezel alvast het goede voorbeeld, want het maakt elektrisch rijden in de gemeente toegankelijker en gemakkelijker voor zowel inwoners als bezoekers. Daarnaast kunnen ook inwoners, bedrijven en diensten zoals taxi’s en deelauto’s via een online formulier het plaatsen van een publieke laadpaal op openbaar domein aanvragen.

Wie zelf geen plaats heeft voor een laadpaal en een bestaand laadstation is te veraf, kan zo toch een paal op maximum 250 meter van zijn deur verkrijgen.

www.vlaanderen.be/publieke-laadpaal-aanvragen
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners