© AFP

Joost Klein wordt gróót: volgers op sociale media ruim verdubbeld én hoog in de wereldwijde hitlijsten

De teleurstelling om het missen van de finale van het Eurovisiesongfestival moet enorm geweest zijn bij Joost Klein, maar zijn populariteit stijgt met de dag. De zanger is met zijn nummer ‘Europapa’ niet weg te slaan uit de wereldwijde hitlijsten en heeft zijn volgersaantal op Instagram op enkele dagen tijd verdubbeld.

Bron: De Telegraaf

In minder dan een week tijd heeft hij zijn volgers op Instagram ruim verdubbeld, van 600.000 tot 1,4 miljoen volgers. Daarbij is hij de enige artiest van het liedjesfestijn die momenteel behoort tot de 50 meest gestreamde nummers ter wereld op Spotify (plek 38). In Nederland staat het lied op plek 1 met ruim 740.000 streams, in België met ruim 186.000 streams en in Letland met ruim 18.000 streams. Ook in andere Europese landen komt zijn song Europapa binnen in de top 10, zoals in Litouwen (op 2), Finland (op 3), Luxemburg (op 6), Zweden (op 6), IJsland (op 7) en Oostenrijk (op 9).

LEES OOK. Incident op donderdag zou niet eerste confrontatie tussen Joost Klein en cameravrouw zijn geweest, Zweedse krant: “Ze is er behoorlijk kapot van”

De officiële videoclip van Europapa is inmiddels meer dan 27 miljoen keer bekeken en daarmee heeft Klein ongeveer vier keer meer views dan de Zwitserse winnaar Nemo, die zaterdagavond won met zijn song The code.

Joost Klein zou zaterdag met Europapa deelnemen aan de finale van het Eurovisiesongfestival in Zweden, maar hij werd gediskwalificeerd om een incident met een cameravrouw. Hij zou een dreigende beweging hebben gemaakt nadat hij meermaals had gevraagd of ze wilde stoppen met filmen, meldt de AvroTros.

LEES OOK. Hoe Songfestival compleet werd overschaduwd door oorlog in Gaza: “Eigenlijk straf dat het zeven maanden heeft geduurd”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER