MXM on Wheels zorgt voor een sportieve dag op wielen op zondag 2 juni.© Victoriano Moreno

MXM on Wheels laat Merksem rollen tijdens een sportdag op wieltjes

Merksem -

In het recreatiedomein Distelhoek wordt op zondag 2 juni een sportdag georganiseerd die alles op wieltjes centraal zet. Tussen 9 en 14 uur kan je deelnemen aan fietstochten en van 12 tot 16.30 uur zijn er allerlei activiteiten voorzien.

Margot De Clercq

Wielerclub WTC Merksem stippelde twee recreatieve fietstochten uit, van 25 en 50 kilometer. Als derde optie is er een graveltocht van 55 kilometer langs onverharde paden die werd samengesteld door De Parcoursbouwer.

Inschrijven voor de fietstochten doe je best voor donderdag 30 mei en is gratis. Je kan ook ter plaatse nog deelnemen. Over alle inschrijvers wordt een truitje verloot van wielrenner Olivier Godfroid. Maar geen enkele deelnemer gaat met lege handen naar huis, iedereen krijgt een leuke attentie.

Voor de tocht van 50 kilometer kan je de routebeschrijving om 9 uur oppikken, voor die van 25 kilometer om 10 uur. De graveltocht wordt in de loop van de week voor het evenement in een gpx-formaat doorgestuurd naar de deelnemers.

Mobiel fietsatelier Fietsen De Flandrien staat tussen 9.30 en 13.30 uur paraat om fietsen te herstellen of pechvogels te helpen.

Inschrijven

Naast de fietstochten zijn er doorheen de dag twee workshops waarvoor je je op voorhand moet inschrijven.

Eigenaars van een elektrische fiets kunnen tijdens een infosessie, groepstocht en een behendigheidsparcours veiliger en beter met hun fiets leren omgaan. De workshop duurt ongeveer drie uur en start om 9 uur.

Er zullen ook twee spinningsessies van een uur zijn, om 13.30 en 15 uur. Die worden gegeven door Sportoase.

Activiteiten

Het recreatiedomein Distelhoek wordt van 12 tot 16.30 omgetoverd tot een evenementenzone: met fietsen op rollen, een rollerdisco van Artisitc Wheels, een workshop fietsherstelling door Fietsen de Flandrien en een Farm on Wheels waar je boerderijdieren kan aaien en voederen.

Je kan ook racen in het virtuele spel Race Corner van Gamified. De snelste racer van de dag krijgt een prijs van Antwerps kledingmerk Kleir.

Je kan heel de dag gebruik maken van je eigen materiaal, maar daarnaast voorziet het district ook skateboards, steps, bmx’en en bescherming.

Voor hapjes en drankjes kan je terecht in bistro Distelhoek.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners