© rr

Ploegmakkers willen erehaag vormen tijdens uitvaart Stef Loos: “Dit komt bij iedereen zwaar aan”

De 19-jarige wielrenner Stef Loos uit Dessel, die vorige zondag om het leven kwam bij een verkeersongeluk tijdens een wedstrijd in Doornik, wordt zaterdagnamiddag begraven. Zijn ploegmakkers van Acrog Balen BC vormen er een erehaag.

Tommy Maes

Zaterdagnamiddag om 14u vindt in de Sint-Niklaaskerk in Dessel de uitvaart plaats van Stef Loos. Ook zijn ploegmakkers van Acrog Balen BC zijn daar aanwezig voor een sereen eerbetoon. “In samenspraak met de ouders hebben we besloten om een erehaag te vormen wanneer de asurne na de afscheidsplechtigheid uit de kerk wordt gedragen”, vertelt Jef Robert, voorzitter van Acrog Balen BC. “ Normaal gezien stonden er zaterdag twee wedstrijden op het programma, maar die hebben we afgezegd. Alle begeleiders komen naar de begrafenis en er zullen ook veel renners aanwezig zijn. In wielertenue, als eerbetoon aan Stef. Wellicht is ook Remco Evenepoel aanwezig. Hij was jarenlang een ploegmaat van Stef en wil absoluut naar de uitvaart komen, als hij er kan geraken. In ieder geval willen we het heel sereen aanpakken en houden we ons op de achtergrond tijdens de plechtigheid. ”

Iedereen bij Acrog Balen BC is zwaar aangeslagen door het plotse overlijden van Stef Loos. “Het ongeluk was een tragische gebeurtenis die bij iedereen zwaar aankomt. Stef was heel geliefd in de groep en stond altijd voor iedereen klaar. Hij zette zich keihard in voor zijn ploeg. Voor onze renners hebben we deze week nog een moment voorzien met psychologische ondersteuning. Daar komen ook medewerkers van Slachtofferhulp naar toe om de nodige bijstand te geven”, zegt Robert.

Minuut stilte

Zondag nemen de renners van Acrog Balen BC wel deel aan de Zuidkempense Pijl in Mol. “Dat gebeurt ook op verzoek van de ouders”, vertelt Jef Robert. “Voor de start van de wedstrijd op het Zilvermeer houden we nog een minuut stilte voor Stef. En er doen veel renners mee met de wedstrijd. Ook Jonas Bresseleers, die zondag ook betrokken was bij de aanrijding, wil absoluut meerijden. Iedereen wil er gaan voor de overwinning als eerbetoon voor Stef. Ik heb het gevoel dat we onze jongens daar zeker niet extra voor moeten motiveren.

De afscheidsplechtigheid van Stef Loos vindt plaats op zaterdag 23 maart om 14u in de parochiekerk van Sint-Niklaas, Markt in Dessel. Samenkomst met gelegenheid tot groeten en schriftelijk condoleren vanaf 13.15u.

Op vrijdag 22 maart van 18.30u tot 19.30u is er ook gelegenheid om een laatste groet te brengen aan Stef in het rouwcentrum Jan Schillebeeckx, Groenstraat 39 in Retie.