Verzorgers Antwerpse Zoo blij met boomstekelvarkenbig: “Op zestien geboortes maar tweede meisje”

Antwerpen -

Bij de boomstekelvarkens in de Antwerpse Zoo zorgen mama Indy en papa Humphrey al voor hun zestiende jong, Zoey. Dierendokter Jonas kan de verzorgers blij maken met het nieuws dat het om een dochtertje gaat. “Het is nog maar het tweede meisje van dit kweekkoppel.”

Eerder zijn er wel al veertien zonen geboren, maar Zoey is dus het tweede meisje. “Zoey stelt het goed”, verzekert verzorger Nicky ons. “Je kan haar en haar ouders komen zoeken in het perk tussen de okapi’s en de Vlaamse tuin. Vooral wanneer de zon schijnt, is ze goed te zien. Daar geniet ze echt van.”

Zoey

Kort na de geboorte heeft dierendokter Jonas Spruyt de kleine uk onderzocht en gechipt. “Zo is elk individueel dier herkenbaar, ook al zien ze er quasi hetzelfde uit”, vertelt de Zoo-arts. “Het koppel doet het heel erg goed, ook al was het op het einde nog wel even spannend, want mama Indy was best ziek op het einde van haar zwangerschap. Gelukkig sloeg de behandeling goed aan en heeft ze een gezonde dochter op de wereld gezet.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Tijdens het chippen van het kleintje draagt de dierenarts stevige handschoenen, want bij de geboorte zelf zijn die stekels zacht, maar dat duurt niet lang. Die stekels worden erg snel heel scherp. Wat resulteert in een handschoen met toch aardig wat stevige stekeltjes, maar zonder erg. (bl)

LEES OOK. Het meest voorbijgelopen dier in de Antwerpse Zoo

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Zoo Antwerpen