Themabeeld.© Getty Images

Meisje (12) loopt brandwonden op na TikTok-challenge

Een Brits meisje van 12 jaar oud werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis nadat ze brandwonden had opgelopen tijdens een TikTok-challenge met gekarameliseerd fruit.

wver
Bron: The Mirror

Tanghulu is populair op TikTok, omdat de zoete lekkernij een opvallend geluid maakt wanneer je erin bijt. Voor de Japanse snack wordt fruit omhuld in een soort siroop, wat je hard laat worden met ijswater. Sophie-Rosie had in een filmpje gezien hoe iemand de dit maakte en wilde het zelf proberen. Maar het meisje schreeuwde het uit van de pijn toen de hete brij op haar voet en hand belandde.

Haar moeder Emma-Louise Owen waarschuwt in The Sun andere jongeren die zich aan de TikTok-challenge willen wagen. “Eerst vroeg Sophie-Rosie of ze tanghulu mocht bereiden in de oven, maar dat vond ik te gevaarlijk. Daarna had ze gezien dat het ook in de microgolfoven zou lukken, en dat leek me oké. Maar het hete goedje smolt door de bodem van de schaal en spatte op haar ledematen.”

De smurrie bleef aan de huid van het meisje plakken en veroorzaakte brandwonden. Haar vader behandelde de wonden eerst thuis onder stromend water, waarna Sophie-Rosie naar een ziekenhuis in Cardiff werd gebracht. Al bij al vielen de verwondingen nog mee. “Dit had veel erger kunnen aflopen als dat goedje in haar ogen of gezicht zou zijn terechtgekomen”, aldus mama Emma-Louise.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer