de rode loper

Roos Van Acker stapt over naar radiozender Willy

Roos Van Acker achter de microfoon bij Studio Brussel.© vrt

Wie in BV-land of Hollywood vertoeft, op de rode loper of in de wandelgangen, komt al eens op bezoek in deze rubriek.

Roos Van Acker krijgt nieuwe thuis

Trouwe luisteraars van rockzender Willy krijgen binnenkort een nieuwe stem te horen. Vanaf eind augustus voegt presentatrice Roos Van Acker zich bij het dj-team, dat meldt de digitale radiozender in een persbericht. Na meer dan 25 jaar radio maken voor Studio Brussel en De Tijdloze, zoekt Van Acker nu een nieuw luisterpubliek op. Wie haar bij de VRT-zender vervangt en welk radioblok ze bij Willy invult, is voorlopig niet bekend. “Het is voor mij tijd geworden voor een nieuw avontuur en om uit de comfortzone te stappen”, licht Van Acker toe, “Dat is pas echt rock en roll!” De overstap verloopt volgens de presentatrice alvast niet zonder gemengde gevoelens: “Ik kijk met weemoed terug, maar vol goesting vooruit.” Of ook de luisteraars van radiozender zullen veranderen, valt nog af te wachten.

Anya Taylor-Joy vond set niet pluis

Voor haar hoofdrol in de nieuwe actiefilm Furiosa ging Anya Taylor-Joy wel heel ver, vertelt de actrice in een interview met The New York Times. Het draaien van het nieuwste deel uit de Mad Max-franchise beschrijft ze zelf als een isolerende ervaring. “Nog nooit voelde ik me zo alleen als toen ik die film maakte”, getuigt de Queen’s gambit-ster. Om te weten dat het personage van Furiosa een vurige performance vereist, moet je alleszins geen fan zijn van de dystopische filmreeks: daarvoor zegt haar naam al genoeg. Aan kleurrijke anekdotes van op de set heeft Taylor-Joy dan ook geen gebrek: “Er zit een schreeuw in de film waar ik innerlijk zo’n drie maanden voor moest vechten.” Hopelijk weten kijkers zich met Furiosa: a Mad Max saga wel te amuseren.

Anya Taylor-Joy op de promotour voor Furiosa© EPA-EFE

Steve Buscemi naar het ziekenhuis

Afgelopen woensdag kreeg Steve Buscemi waarschijnlijk de schrik van zijn leven. Al wandelend door de straten van New York, viel een passant de Amerikaanse acteur zomaar aan. Naast enkele kneuzingen en een zwelling in het gezicht, bleef Buscemi verder ongedeerd. Zijn manager liet weten dat de Big Lebowski-acteur het na een kort ziekenhuisverblijf terug goed stelt. En de dader? Samen met een eventueel motief is die nog steeds spoorloos.  (jdb)

Acteur Steve Buscemi.© Evan Agostini/ap