© Jambers in de Politiek

Jambers duikt opnieuw in de politiek, maar volgt enkel N-VA en Groen: “Calvo en Francken, dat zijn campagnebeesten”

De Wever die Crevits “een valse lieve” noemt, Almaci die een traan wegpinkt, Francken die “fascist” naar het hoofd krijgt: saai wordt het nooit wanneer Paul Jambers (73) in de politiek duikt. Dit jaar volgt hij alleen kopstukken van N-VA en Groen.

tdl

Pech voor CD&V, Open VLD, SP.A en Vlaams Belang: zij krijgen deze week geen zendtijd van Paul Jambers. “Ik kan onmogelijk zeven partijen volgen als ik maar twee uitzendingen maak. Dus koos ik voor N-VA en Groen. Die standpunten liggen het verst uiteen, iedereen maakt die tegenstelling. Al sinds het debat tussen Bart De Wever en Jean-Marc Nollet van Ecolo in april (De Wever vergeleek de groenen toen met watermeloenen: groen langs buiten, rood vanbinnen, nvdr.).”

Bij N-VA volgde Jambers Bart De Wever en Theo Francken, bij Groen Kristof Calvo en Meyrem Almaci. “Calvo voelt zich een schietschijf, Francken ook. Het zijn allebei campagnebeesten. Francken rijdt zelfs een hele maand rond met een camper om markten te bezoeken en huisbezoeken te doen.”

Jambers filmt hoe Francken onverstoorbaar strooibiljetten blijft uitdelen wanneer iemand hem een fascist noemt. “De man heeft zijn tegenstanders, maar hij blijft enorm populair. Hele cafés beginnen te applaudisseren wanneer hij binnenkomt. En het is ongelooflijk hoe enthousiast oudere dames over hem zijn.”

© Jambers in de Politiek

Sympathiek Chiromeisje

Uiteraard zijn de kopstukken zich heel bewust van de camera van Paul Jambers. Voor een debat met Hilde Crevits van CD&V vertelt Bart De Wever dat hij niet de bullebak wil uithangen omdat Crevits zo populair is. De Wever noemt Crevits “het sympathieke Chiromeisje waar je onmiddellijk koekjes aan de deur van zou kopen”. Maar de voorzitter van N-VA waarschuwt: “Crevits is een valse lieve, als je die koekjes niet van haar koopt, dan krijg je je bak vol.”

Na vanavond volgt een tweede aflevering op donderdag. Zondag pendelt Jambers tussen de partijhoofdkwartieren van N-VA en Groen op verkiezingsdag. Het resultaat is dinsdag te zien.

Jambers in de politiek, VTM, 21.40 uur

© Jambers in de Politiek

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER