De vrolijke bende van het G-hockey van Dragons.© Jan Brys

Tien jaar G-hockey bij Dragons: “Jammer dat er in België geen competitie is”

Brasschaat -

Hockeyclub Dragons vierde het tienjarig bestaan van het G-hockey. De Brasschaatse club was na Victory de tweede club die met G-hockey van start ging. Intussen zijn er meer dan 30 leden die wekelijks trainen op het A-veld van de club.

Tien jaar geleden nam Catherine Poels het initiatief om mensen met een beperking aan het hockeyen te krijgen. Ze begon met drie spelers. Vandaag zijn ze met meer dan 30 spelers, jong en oud, jongens en meisjes.

Agnieszka De Vrind en Lyne Herbots namen de taken van Catherine over. “Onze spelers vormen intussen een hechte vriendengroep. Ook de ouders komen samen aan het veld en organiseren zelfs samen activiteiten. Onze club levert zeven spelers aan de Red Giants, de nationale ploeg. Ze pakten al meerdere medailles. Het is alleen jammer dat er in België geen competitie bestaat voor G-hockeyers. In Nederland is dat wel het geval. Het zou voor onze spelers een leuke uitdaging betekenen”, zegt Agnieszka.

Stijn, Anne-Sophie en Ashley zijn drie spelers van het eerste uur.© Jan Brys

“We zijn Vince en Valerie Van Elderen en Lucie Morriens zeer dankbaar voor de wekelijkse trainingen die ze geven. Vince doet dat al tien jaar. Maar we willen toch vooral Catherine Poels in de bloemetjes zetten. Haar toewijding heeft heel wat in gang gezet”, voegt Lyne eraan toe. (jbr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners