© RR

Politie en douane stellen veel overtredingen vast bij controle in Turnhout

Turnhout -

De politie regio Turnhout heeft zaterdag samen met de Vlaamse belastingdienst en de douane een verkeerscontrole gedaan op de Steenweg op Merksplas in Turnhout.

Van de 725 gecontroleerde bestuurders hadden er zeven te veel gedronken en testten er vijf positief op druggebruik. Daarnaast droegen negen chauffeurs hun veiligheidsgordel niet, stelde de politie twee processen-verbaal op voor rijbewijstoerisme en kreeg ook een bestuurder zonder rijbewijs een pv. Bij een voertuig zat een passagier in de laadbak, de persoon had bovendien geen identiteitskaart op zak. Een chauffeur die vier kleine kinderen vervoerde zonder kinderzitje op de achterbank moest meteen een boete betalen. Bij drie voertuigen was de technische controle niet in orde. Twee buitenlandse voertuigen en een aanhangwagen bleken niet ingeschreven.

De controleurs van Vlabel inden 1.955 euro aan achterstallige verkeersbelasting. Ze onderschepten ook twaalf voertuigen waarvoor nog een openstaande boete voor fiscale fraude was, goed voor een totaalbedrag van bijna 7.700 euro. De douane scande 4.250 voertuigen. Een aantal daarvan reed met rode diesel in de brandstoftank. In totaal werd 2.561 euro aan openstaande verkeersboetes of niet-betaalde geldboetes geïnd. (ram)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners