Dreamville laat ze vier nachten zachtjes slapen

Camping Dreamville van Tomorrowland biedt voor elk budget wat wils. Wie zijn eigen tent meezeult, heeft duidelijk minder comfort tegenover de klaarstaande tenten, dream- lodges, kokono’s, cabana’s en relax rooms. Georganiseerde chaos versus een hotelgevoel op camping.

jb

Op de ‘gewone camping’, de Magnificent Greens van Dreamville, staan duizenden tentjes neergepoot. Kort bij elkaar, met niet veel bewegingsruimte ertussen. “Neen, voor ons moet het echt niets anders zijn. We houden van deze ongedwongen gezelligheid. Alles staat hier wel op elkaar, maar dat zorgt dan weer voor snellere contacten”, legt Duitser Jonathan (20) uit de buurt van Dortmund uit.

Hij voegt de daad bij het woord en haalt met zijn vrienden een heuse bierpongtafel boven. Binnen de kortste keren sluiten enkele Brazilianen aan en zijn ook een Pool en een Kroaat geïnteresseerd om mee te doen. “Dat bedoel ik nu”, zegt de glunderende Duitser.

Aan de overzijde van de Kerremansstraat, dichter bij het festivalterrein De Schorre zelf, heerst een heel andere sfeer. Eentje van orde, rust en ontspanning, met uitgelijnde ‘easy’-tenten (2.500), dreamlodges (320), cabana’s (80), kokono’s (40) en 285 relax rooms.

Deze tijdelijke verblijfsruimten beschikken over elektriciteit, een luchtmatras en een slaapzak. Zelfs een assortiment aan stopcontacten en stekkers is aanwezig, afhankelijk van welk land de bezoekers komen. Ook usb-aansluitingen zijn voorhanden in elke verblijfsruimte. “Met uitzondering van de tenten kunnen ze zelfs op slot, de sleutel kan ingeleverd worden. Elk deeltje van deze terreinen heeft een eigen ontbijtruimte. En zelfs na terugkeer van het festivalterrein kunnen de gasten er nog terecht voor snacks”, legt Debby Wilmsen van Tomorrowland uit. Sauna en jacuzzi’s maken het geheel compleet.

Het is ook op dit terrein dat er tijdens het eerste weekend twee huwelijken plaatsvonden: een Belgisch-Spaans onderonsje voor Frederick en Raul; en Dominik en Yulia komen respectievelijk uit Duitsland en Rusland.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER