donderdag 26 april 2018 - Zonhoven
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Willy Vandael

Loopevenement dwars door vier supermarkten

Zonhoven

‘Zonhoven Loopt Door’ wordt op 23 juni een bijzonder evenement. Het is een soort cityrun doorheen verschillende gebouwen, waaronder vier supermarkten: Albert Heijn, AD Delhaize, Colruyt en Lidl. Ook het gemeentehuis, de kleuterschool, het woon-zorgcentrum, de serviceflats en de bibliotheek liggen op het parcours.

“Zonhoven Loopt Door is geen wedstrijd”, aldus sportschepen Bram De Raeve. “We houden dit event bewust laagdrempelig.” Samen met burgemeester Johny De Raeve en de uitbaters van de supermarkten, stelde hij het nieuwe initiatief voor. “We zochten naar vernieuwing voor onze bestaande loopwedstrijd en wilden er iets ludieks mee doen. Zonhoven heeft veel kleine en grote supermarkten. En die liggen in het centrum op relatief korte afstand van elkaar”, zegt de burgemeester.

Zo ontstond het idee voor Zonhoven Loopt Door. De vier warenhuizen wilden graag meewerken en de deuren openstellen na sluitingstijd.

“We richten ons tot een breed publiek en ook mensen met weinig loopervaring kunnen deelnemen. Snelheid speelt geen enkele rol en een winnaar is er niet. We vertrekken in groepen van 100 deelnemers om een parcours van iets meer dan zes kilometer af te leggen.” De eerste inschrijving voor Zonhoven Loopt Door is alvast binnen met de registratie van de sportschepen zelf. Dat deed hij op de website www.zonhovenlooptdoor.be. Die is vanaf nu online voor het grote publiek.

Zonhoven Loopt Door vindt plaats op zaterdag 23 juni om 20.30 uur. (wiva)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws