Lawrence Naesen is de enige ex-winnaar die woensdag meedoet.© NBEN

Wielrennen Elite in Puivelde

Puivelde Koerse krijgt geen toppers meer aan de start, tot grote treurnis van de organisatoren: “Ze willen wel, maar mogen niet”

Puivelde-Belsele -

Woensdag is het opnieuw wielerhoogdag in Puivelde. De jaarlijkse profwedstrijd moet het dit jaar echter doen zonder grote namen. Dat doet de organisatoren pijn.

Ivan Elegeert

De erelijst van Puivelde Koerse is niet min. De jongste tien jaar wonnen onder meer Wout van Aert (2016), Oliver Naesen (2014), Lawrence Naesen (2017) en toenmalig nationaal elitekampioen Joeri Stallaert (2015). Niki Terpstra werd in 2015 tweede. Ook de namen van de betreurde Dimitri Defauw, Niko Eeckhout (3x), Ludo Diercxsens, Adrie van der Poel en vele andere grootheden zetten de wedstrijden al op hun palmares.

In 2016 ging Wout van Aert met de zege aan de haal.© NBEN

Van Moer – De Lie

“Dankzij de goede contacten in het wielermilieu konden we de voorbije vijftig jaar altijd heel wat toprenners naar Puivelde lokken”, bevestigt organisator Mario De Cauwer. “Maar dat wordt voor organisaties als de onze steeds moeilijker. De renners willen nog wel, maar mogen niet meer van hun werkgever. Voor dit jaar had ik zelfs een akkoord met Brent Van Moer en Arnaud De Lie. Zij wilden komen, maar Lotto laat de renners niet toe om kermiskoersen te rijden. En zo gaat het tegenwoordig overal.”

De Cauwer en zijn collega’s kregen de voorbije dagen toch al de bevestiging van bijna 170 renners die woensdagmiddag de start zullen nemen. Maar het aantal echte profs kan je op twee handen tellen. “Gelukkig heeft Flanders-Baloise wel nog respect voor organisaties als de onze. Sportdirecteur Walter Planckaert brengt acht renners mee, waaronder Alex Colman en toppistier Jules Hesters. Daarnaast een rits continentale teams en ook de veldrijdersploegen van Alpecin-Deceuninck en Pauwels Sauzen-Bingoal waardoor er met Laurens Sweeck, Eli Yserbyt en nog enkele crossers toch wat mooie namen op de deelnemerslijst staan.”

© FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Lawrence Naesen

Lawrence Naesen is de enige ex-winnaar die woensdag meedoet. “De wedstrijd past perfect in mijn agenda. Ik haal mijn neus niet op voor kermiskoersen, integendeel. Maar ik sta er dit seizoen alleen voor en zal dus moeten opboksen tegen al die ploegen. Toch wil ik me laten zien”, laat de Berlarenaar weten. Naesen werkt dit seizoen als individueel een hoofdzakelijk gravelprogramma af maar pikt tussendoor ook regionale profkermiskoersen mee en hoopt ook het BK op de weg te rijden. Ook zijn collega-gravelrijder Ruben Apers zakt vandaag af naar Puivelde voor zijn eerste wedstrijd van het seizoen op Belgische bodem.

De wedstrijd start woensdag om 14 uur. Het koersdorp is al open om 12.30 uur. De afstand bedraagt 169 kilometer. Aankomst rond 17.45 uur in de Kruisstraat. Voornaamste ploegen en deelnemers: Flander-Baloise (Colman-Hesters), Deschacht-Hens (Van Kessel, Aerts), Pauwels Sauzen—Bingoal (Iserbyt), Alpecin-Deceuninck (Sweeck), Diftar Continental, Novaspor, Tarteletto-Isorex (Dupont), Volkerwessels, Cibel-Cebon (Seye, Baugnies) en DCR Cycling Team (Sterck).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER