De U21 ploeg van Nieuw Brabo Antwerpen die 2 keer oprij kampioen is gespeeld.© Nieuw Brabo Antwerpen

De City Pirates van het Antwerpse basket

Deurne -

Nieuw Brabo Antwerpen is een familiale basketbalclub in Deurne, waar iedereen welkom is. Belangrijke doelstelling is kansen geven aan jongeren en ze professioneel begeleiden. Daarom is er op zaterdag 25 mei een eerste L1U21 toernooi in de Expohal.

Michel Van der Auwera

Sportief directeur Hery Rafidison is wat geflatteerd en vindt de vergelijking met de City Pirates toch wat overdreven. “Wij zijn veel kleiner en veel meer amateuristisch dan City Pirates. Heel ons bestuur, vrijwilligers en mezelf doen dit allemaal gratis”. Doelstelling is op een zeer betaalbare manier basketbal te kunnen aanbieden. Nieuw Brabo Antwerp staat werkelijk open voor iedereen. “Als multiculturele club zijn wij trots op al onze spelers. Wij hanteren strikt een antiracistisch beleid op en af het veld. Onze spelers, coaches, bestuur, supporters en vrijwilligers, met een achtergrond uit bijna 20 verschillende culturen, vinden bij ons ook een thuishaven.” Benadrukt Hery.

Sportief manager Hery Rafidison.© Nieuw Brabo Antwerpen

“Als voormalig professioneel basketballer met buitenlandse speelervaring (US college, Nederland, Ierland, Zweden, …) vond ik het tijd om onze Antwerpse jeugdspelers van Brabo ook een extra dimensie aan te bieden in basketbal.” vervolgt Rafidison. Tijdens het internationale tornooi kunnen de Nieuw Brabo jongeren het opnemen tegen 3 ploegen met het hoogste jeugdniveau: Oostende, Limburg en het Duitse Leverkusen. “Een kers op de taart nadat de U21 het voorbije seizoen de pannen van het dak hebben gespeeld en ongeslagen kampioen werden in NIV2”.

Nieuw Brabo Antwerpen wil zich blijven inzetten met opleidingen voor de jeugd door gediplomeerde en ervaren coaches. “Daarnaast zien wij een goede samenwerking tussen de jeugd, senioren, vrijwilligers en het bestuur door het aanbieden van coachingsopleidingen en scheidsrechtersopleidingen.” Besluit Hery. “Met het toernooi willen we ons verhaal naar buiten brengen en ons tonen aan de jeugd die in een toffe club willen sporten”. De inkom is gratis.

Expohal, Frank Craeybeckxlaan 77, 2100 Deurne, nieuwbrabo.be

Affiche van het toernooi van 25 mei.© Nieuw Brabo Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners