© AP

Meer dan 200 mensen opgepakt bij 1 meimanifestaties in Istanboel

Het Feest van de Arbeid is niet overal even vreedzaam verlopen. In de Turkse stad Istanboel zijn woensdag in totaal 210 mensen opgepakt omdat ze toegang wilden krijgen tot het Taksimplein. Dat heeft het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken meegedeeld.

tg
Bron: BELGA

De politie heeft ook traangas en rubberen kogels ingezet tegen de demonstranten die de versperringen in de buurt van het plein wilden doorbreken.

De Turkse regering heeft de toegang tot een groot deel van het centrum afgesloten naar aanleiding van de aangekondigde manifestaties op de Dag van de Arbeid. Verschillende toegangswegen zijn afgesloten voor het verkeer en het openbaar vervoer is gedeeltelijk stilgelegd.

Volgens minister van Binnenlandse Zaken Ali Verlikaya zijn in heel Istanboel meer dan 42.000 politiemensen ingezet om te voorkomen dat “terroristische organisaties” de feestdag aangrijpen voor “acties en propaganda”. 

Het Taksimplein is sinds de grootschalige manifestaties in 2013 het epicentrum geworden van de protesten tegen het bewind van president Recep Tayyip Erdogan. Er zijn geen betogingen meer toegelaten op het plein, maar vakbonden en politieke organisaties roepen hun leden nog regelmatig op om daar samen te komen. Waarop de politie telkens met geweld ingrijpt.

© AP

© AP

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer