Getty
Volledig scherm
© Getty

In dit bedrijf verdient CEO bijna 6.000 keer zo veel als doorsnee werknemer

EconomieDat er een verschil is tussen wat iemand aan de top van een bedrijf verdient en de gemiddelde werknemer zal niemand verbazen, maar in de Verenigde Staten is er een bekend bedrijf waar de CEO vorig jaar bijna 6.000 keer zo veel binnen harkte. Dat blijkt uit cijfers die de grootste vakbondfederatie van de VS publiceerde.

12 reacties

  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Er is geen enkele goede reden te bedenken waarom dat verschil nu 4 keer groter zou moeten zijn dan 40 jaar geleden. De enigste reden is de opkomst van het neoliberalisme dat de meerderheid steeds armer maakt in het voordeel van een kleine steeds rijker wordende minderheid. Maar sommige masochisten vinden het goed zo en blijven op die rijken hun partijen stemmen.
  • Geert Matthys

    6 jaar geleden
    Er is er ook maar 1 van en vaak zijn het mensen die al 30 jaar in het bedrijf zitten en begonnen met 40000 per jaar. Je moet ze ergens psychisch mee motiveren en verlonen.
  • Rody Franks

    6 jaar geleden
    Heel simpel, Clement: ook een bedrijf van 150000 werknemers heeft maar 1 CEO. Dat "iedereen" CEO mag worden, betekent nog steeds niet dat "iedereen" dat ook KAN worden. Bij ons werd het klassieke excuus "wij werken wel 10 keer harder" beantwoord met de vraag "80 uur per dag dus?".
  • Johnny Verhoeven

    6 jaar geleden
    Als de bedrijven nu eens hun ceo's een eerlijke loon zouden geven, dan zouden ze minder gewone mensen moeten ontslagen en iets meer kunnen geven
  • Daniel Paelinck

    6 jaar geleden
    Het ergste is als de CEO een premie krijgt voor de extra opbrengst die hij creëerde door mensen te ontslaan!