BELGA
Volledig scherm
© BELGA

IN KAART: 143 winkels blijven wellicht ook morgen dicht door sociale onrust bij Lidl

BinnenlandHet werknemersprotest bij Lidl breidt nog altijd uit. Na de start van de namiddagploegen om 13 uur waren al 128 van de circa 300 vestigingen dicht, blijkt uit cijfers van de directie. Dat aantal liep later nog op tot 143. De directie heeft een verzoek tot verzoening ingediend, maar voorlopig gaat de staking voort, wellicht dus ook nog morgen. 

51 reacties

  • Eric Martens

    6 jaar geleden
    Stakingsgolf ontstaan uit "ontslag in Gentse van persoon die werkdruk niet aankon". Blijkbaar moet je dus iedereen doe niet voldoet in zijn job aanhouden? Ook die slager die vegetarisch wordt? Of het meisje met lactose-intolerantie? Als je niet voldoet in je job moet je een andere job zoeken. Ook al ben je een toffe collega. Spijtig maar helaas.
  • Ka Ka

    6 jaar geleden
    Lidl is na Colruyt het enige waar je kwaliteits artikelen kunt vinden aan menselijke prijzen. De werkdruk is niets speciaals eigenlijk. Er is enkel niets van collegialiteit en respect tussen/voor de werknemers (ken enkele mensen die er hebben gewerkt). En daar moeten winkelketens zelf iets aan doen. Mensen die er al langer werken, pesten die nieuwkomers door hun eigen werk door te schuiven en misbruiken. Dat is het cultuur in Lidl..
  • Conny Van den Bosch

    6 jaar geleden
    Dat de Walen staken is geen verrassing maar, de West Vlamingen? Als er werknemers van Lidl Geraardsbergen zijn, aub, morgen niet staken hé en zorg dat er genoeg spareribs in de koeling liggen.
  • Inge De Bruyn

    6 jaar geleden
    De waarheid is dat vakbonds terroristen personeel dat wil werken, de grote meerderheid, gewoon afdreigt. De straat blokkeert en klanten schoffeert. De zogezegde druk is om te lachen. Binnen enkele jaren loopt het vol 16 jarigen net zoals in Nederland. De vakbond moest zich schamen
  • Thierry Vansweevelt

    6 jaar geleden
    Ik ga die schreeuwlelijke keten alvast niet missen. En hun clienteel moet uit protest bij een echte fruitwinkel gaan kopen. Geen plastic en veel lekkerder. Maja beetje duurder en sommigen denken dat ze een koopje doen in die ketens maar veel is niet te vreten.