Direct naar artikelinhoud
Weerbericht22 juni 2018

Zomer begint met een fris weekend

Gisteren was de eerste dag van de zomer, maar daar hebben we weinig van gemerkt. Ook de komende dagen blijft het fris, pas na het weekend lijkt de zomer echt te beginnen. Vandaag is er veel bewolking en de zon komt slechts zo nu en dan tevoorschijn. Vooral in het noorden en oosten valt af en toe wat regen of een bui. Er staat een matige tot vrij krachtige noordwestenwind en met maxima van 15 tot 18 graden is het ronduit fris.

Beeld anp

Morgen verandert er weinig. Het is wisselend bewolkt en er kan wat regen vallen, opnieuw vooral in het noorden en oosten van het land. Er staat nog steeds een matige tot vrij krachtige noordwestenwind die koele lucht aanvoert. De maxima veranderen dan ook nauwelijks, het wordt 16 tot 19 graden.

Zondag gaat de temperatuur wel een graadje omhoog, in het zuidoosten kan het dan lokaal 20 graden worden. De kans op regen neemt af en de zon komt ook net iets vaker tevoorschijn.

Na het weekend krijgen we te maken met een hogedrukgebied, waardoor het droger en zonniger wordt. De wind draait naar het oosten en daarmee stroomt er warmere lucht over ons land.

Vanaf maandag gaan de temperaturen flink omhoog en in de loop van de week worden in het binnenland weer zomerse waarden van 25 graden of meer gehaald.