Hevige brand in flatgebouw op Britselei geblust, geen gewonden

Op de Britselei in Antwerpen ontstond rond 17.30 uur een hevige brand op het dak van een appartementsgebouw. De brandweer kwam snel ter plaatse, iets voor 18 uur was de brand onder controle. Nu de brand geblust is vraagt de brandweer de omwonenden om ramen en deuren te openen om goed te kunnen verluchten.

sare, dvd, jtp

“De brand ontstond op het dak en geeft een enorme rookpluim, die zwart is omdat het om roofing gaat die aan het opbranden is”, zegt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie.

Wellicht lagen dakwerkzaamheden aan de oorzaak van de brand. Er vielen geen gewonden bij de brand. Iets na 19 uur werd de Britselei terug vrijgegeven, net als de Van Eycktunnel. De ventweg aan de kant van het getroffen pand blijft nog even afgesloten.

Bewoners van de lagere verdiepingen mogen terug naar hun appartementen en als de brandweer vaststelt dat er geen CO hangt, mogen ze blijven. Hoe groot de schade op de hoogste verdiepingen is, is niet duidelijk.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© rr

© rr

© rr

© rr

© rr

© rr

© rr

© rr

© rr

De hevige rookpluim was zelfs te zien vanop Linkeroever:

© doro

© doro

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER