© rr

Kempense burgemeester rekent op 17-jarig nichtje van Radja Nainggolan

Kristof Hendrickx (N-VA) is vastberaden om er nog eens zes jaar bij te doen als burgemeester van Arendonk. Hij rekent daarvoor op een team van 23 mannen en vrouwen, onder wie het 17-jarige nichtje van ex-Rode Duivel Radja Nainggolan.

ema

Leny Noboa is de dochter van Manuel Noboa, de halfbroer van de flamboyante stervoetballer Radja Nainggolan van Inter Milaan. Ze wordt pas enkele weken voor de verkiezingen 18 jaar en is daarmee een van de jongste kandidaten van Vlaanderen. “Ze heeft net haar middelbare studies beëindigd aan het Sint-Claracollege in Arendonk en start in september met een opleiding rechtspraktijk in Antwerpen. Ze weet heel goed wat er leeft onder de jeugd”, zegt lijsttrekker Kristof Hendrickx, die zelf ook nog maar 38 jaar is.

Twee dj’s

Schepen van Onderwijs en Sport An Hermans staat op de tweede plaats, gevolgd door OCMW-voorzitter Kenny Viskens. Ook de huidige OCMW- en gemeenteraadsleden Marina Gys, Hilde Van der Vloedt, Gunter Spapen en Christel Claessen zijn opnieuw kandidaat. Opvallende nieuwkomers zijn onder andere twee lokale dj’s: Marvin Van Rooy (25), in Arendonk en omstreken bekend als DJ Partynoize, en zijn collega Peter Van Steenbergen (47) alias DJ Peter De Zwart.

Terwijl andere partijen vaak de grootste moeite ondervinden om genoeg (vrouwelijke) kandidaten te vinden om een volledige lijst te vullen, moest N-VA zowaar nog enkele leden ontgoochelen. “Op een bepaald moment maakten we zelfs de grap om twee lijsten in te dienen: een N-VA en een N-VB”, zegt burgemeester Hendrickx met een knipoog.

In de huidige gemeenteraad in Arendonk beschikt N-VA over 8 van de 23 zetels. Ze vormt er een brede coalitie met CD&V. “Het is onze vaste ambitie om de grootste partij van het dorp te blijven: met minstens even veel verkozenen als vandaag, maar liefst nog met een zetel méér”, zegt lijstrekker Hendrickx.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER