© VTM - Faroek

Wie herkent overvaller die driemaal toesloeg op maand tijd?

In het opsporingsprogramma Faroek op VTM werd dinsdag aandacht besteed aan een verdachte van drie overvallen in Merksem en Wommelgem. De politie heeft duidelijke camerabeelden van de overvaller.

sare

De man zou in maart van dit jaar drie keer op korte tijd hebben toegeslagen. Op 21 maart stapte hij even voor 18 uur binnen in de vestiging van Carrefour in de Laaglandlaan in Merksem.

“Het viel me op dat hij volledig in het zwart gekleed was en handschoenen droeg”, zegt jobstudent Cedric (18), die die dag aan het werk was. De verdachte hing enkele minuten rond in de winkel en wachtte af tot alle andere klanten afgerekend hadden. Toen ging hij naar de kassa met een zak chips en een blikje Redbull.

© VTM - Faroek

“Hij had een mes vast, met een bruin handvat, ongeveer twintig centimeter lang”, getuigt Cedric in Faroek. “Ik ben een beetje bevroren.” Cedric moest naar eigen zeggen kiezen tussen de kassa en zijn leven. “Ik heb de kassa gegeven.” Dat ging niet rap genoeg naar de zin van de overvaller, die door het ‘getreuzel’ agressiever werd.

Uiteindelijk vluchtte de dader. “In het begin had ik het moeilijk om erover te praten”, getuigt Cedric. “Maar ik heb het moeten loslaten. Af en toe vragen vaste klanten er nog wel naar, dat geeft een rilling.”

Op 26 maart, enkele dagen later, komt dezelfde man in beeld bij een overval op de vestiging van interieurwinkel Kwantum op de Herentalsebaan in Wommelgem. Hij is er duidelijk zichtbaar op de camerabeelden en draagt zelfs geen kap over het hoofd. Bij de overval op Kwantum gebruikt de man een pistool en is hij nog agressiever. Het aanwezige personeel moet op de grond gaan liggen en wordt met pepperspray in de ogen gespoten.

© VTM - Faroek

De speurders denken dat dezelfde man ook twee weken eerder een overval op Kwantum pleegde, toen werd hij echter niet gefilmd.

De verdachte heeft kort zwart haar, een getaande huid en is ongeveer 1,80 meter groot. Hij is 25 à 30 jaar oud en heeft een zware stem. Hij spreekt Nederlands met een accent.

Getuigen kunnen zich melden bij de speurders via het gratis nummer 0800 30 300 of via opsporingen@police.belgium.eu.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER