© Archiefbeeld svh

Jonge dieven vluchten met bromfiets voor politie, maar ze komen ten val

Na een korte achtervolging heeft de politie in Mechelen twee jongeren opgepakt voor een diefstal. Ze waren op de vlucht geslagen met een bromfiets, maar de bestuurder verloor de controle over het stuur en het tweetal kwam ten val.

Sven Van Haezendonck

De twee jongeren, 16 en 18 jaar, zijn gekend voor eerder gepleegde feiten. De 18-jarige kreeg van de onderzoeksrechter voorwaarden opgelegd, de minderjarige is voor de jeugdrechter verschenen.

De politie Mechelen-Willebroek was afgelopen zondag omstreeks 21u opgeroepen voor een diefstal in een garagecomplex in de Schijfstraat in Mechelen-Noord. Een getuige meldde dat de twee verdachten met een bromfiets de vlucht hadden genomen.

Afgedekte nummerplaat

Even later trof de politie de bromfiets met een afgedekte nummerplaat aan. De bestuurder en zijn passagier voldeden ook aan de persoonsbeschrijving van de getuige. Van zodra ze de politie zagen, sloegen ze op de vlucht. Tijdens de achtervolging gaf de bestuurder geen gevolg aan de aanmaning van de inspecteurs om te stoppen.

Uiteindelijk kwam de bromfietser ten val in de Zwaluwstraat, waar hij meteen werd opgepakt. Zijn kompaan probeerde nog te vluchten, maar ook hij werd na een korte achtervolging gevat.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER