Berg metalen in brand bij sloperij in Haarlem

Nieuws
In Haarlem woedt een brand bij een auto- en scheepssloperij aan de Hendrik Figeeweg, in de wijk Waarderpolder. Volgens de veiligheidsregio Kennemerland staat er een berg schroot in brand.
anp
zaterdag 27 april 2024 om 14:48
Afbeelding
beeld anp

Het vuur is moeilijk te bereiken en daardoor lastig te blussen. De brandweer laat een drone boven het bedrijf vliegen om de brandhaard in kaart te brengen en gerichter te kunnen optreden.

Er is een NL Alert afgegeven voor omwonenden. Wie last heeft van de rook, moet ramen en deuren dichthouden en de ventilatie in huis uitzetten. De rook waait naar het noorden en noordoosten en kan ook hinder veroorzaken in Velsen-Zuid, Assendelft en Krommenie.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Veel vragen van alle partijen aan Halsema om UvA-demonstraties

Zowel coalitiepartijen als oppositiepartijen hebben veel vragen gesteld aan burgemeester Femke Halsema over de aanpak vanuit de veiligheidsdriehoek (burgemeester, politie en OM) bij de pro-Palestijnse demonstraties op de UvA afgelopen week.

Afbeelding

Formerende partijen PVV, VVD, NSC en BBB stemmen vaak hetzelfde

De formerende partijen PVV, VVD, NSC en BBB stemmen sinds de verkiezingen vaak hetzelfde in de Tweede Kamer. Dat blijkt uit een analyse van alle 1469 stemmingen sinds de beëdiging op 6 december. In ruim de helft van de gevallen (745) stemden de vier formerende partijen hetzelfde.

Afbeelding

Joost Klein overgeslagen tijdens repetitie finale

Tijdens de eerste finalerepetities van het Eurovisie Songfestival in Malmö is het optreden van Nederland opvallend genoeg overgeslagen. Joost Klein zou als vijfde act het podium opkomen maar in plaats van de zanger verscheen Israël, dat in de startvolgorde na de Fries komt.

Afbeelding

Activisten proberen Tesla-fabriek nabij Berlijn binnen te dringen

Activisten hebben vrijdag geprobeerd de grote autofabriek van Tesla nabij Berlijn binnen te dringen. Demonstranten houden daar een protestactie tegen de uitbreidingsplannen voor de fabriek.

Afbeelding

Ruim 100 betogers buiten bij spoeddebat over protesten Amsterdam

Ruim honderd demonstranten hebben zich vrijdagmiddag buiten bij de Amsterdamse Stopera verzameld. Daar is een spoeddebat bezig van de commissie Algemene Zaken van de gemeenteraad over de pro-Palestijnse demonstraties van de afgelopen dagen bij de Universiteit van Amsterdam.

Afbeelding

Insprekers debat Amsterdam: op UvA was sprake van politiegeweld

Bij de demonstraties op de UvA was sprake van politiegeweld en dat mag nooit worden ingezet tegen vredevolle demonstranten. Dat laten insprekers weten bij het spoeddebat over de pro-Palestijnse demonstraties bij de UvA vrijdag.