Een InterCity-Express-hogesnelheidstrein (ICE) van de Duitse spoorwegen.
Volledig scherm
Een InterCity-Express-hogesnelheidstrein (ICE) van de Duitse spoorwegen. © EPA

"Neem de trein in plaats van het vliegtuig"

Op korte trajecten binnen Europa zou er geen vliegtuig meer moeten opstijgen, maar zou het aantrekkelijk en vanzelfsprekend moeten zijn om de trein te pakken. Om reizigers over de streep te trekken, gaan Europese spoorwegen het internationale treinverkeer sneller, makkelijker en goedkoper maken. Deze strategie is vandaag naar buiten gebracht door brancheorganisatie European Rail Infrastructure Managers (EIM).  

5 reacties

  • jan piedfort

    6 jaar geleden
    je moet wel eerlijk blijven, naar Barcelona vlieg je inderdaad maar 2 uur, maar je moet er de tijd bij rekenen die je vooraf in de luchthaven moet zijn, transport naar de luchthaven en dan ben je ook al snel 6 uur onderweg. Ticket voor de trein is wel 4 maal zo duur
  • Carine Bogaert

    6 jaar geleden
    Je vliegt goedkoper naar Berlijn dan met de trein
  • piet devlieger

    6 jaar geleden
    En welke bewaking zal men voorzien op die treinen ? Treinen zijn heel kwetsbaar, zoals we hier ook al meegemaakt hebben, net zoals in Frankrijk.
  • mich lee

    6 jaar geleden
    Inderdaad jammer dat een vliegtuigreis vaak veel goedkoper is dan hetzelfde traject met de trein. En je bent er sneller. Wat kies je 6 tot 8 uren in een trein of 2 uurtjes op de vlieger en bovendien goedkoper om in bevoorbeeld Barcelona te geraken?
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Als het vliegtuig 10 keer goedkoper en dan ook nog sneller kan dan neem je natuurlijk het vliegtuig.