Direct naar artikelinhoud
De Warmste Week

De Warmste Feesten & Concerten

De Warmste Feesten & Concerten
Beeld BELGA

Houdt u na het kerstshoppen nog een centje over om op zwier te gaan? Dan zijn dit de beste feesten en concerten, waar u tijdens De Warmste Week dat centje linea recta omzet in hoop voor een goed doel. 

BRONKS for Life (BRONKS, Brussel, 22 december)

Het toneelstuk Geef me mijn hand terug werd gemaakt door Joris van den Brande en Joris Hessels, en het is gebaseerd op het verhaal van Jan De Brabander, medewerker bij BRONKS. De Brabander is grafisch ontwerper en kreeg op zijn veertigste te horen dat hij aan Parkinson lijdt. Ten voordele van de Vlaamse Parkinson Liga worden daarom - na een benefietvoorstelling van Geef me mijn hand terug - de warmbloedigsten der Brusselse dj's uitgenodigd voor een heet feest: Onda Sonora, DC Salas, Funky Bompa, Deejay Kwak en Radio Gaga Soundsystem. Jan zélf zal er ook draaien, en mag worden aangemoedigd onder de roepnaam DafalJAN.

Op 22/12 in BRONKS, Brussel.

DC SalasBeeld Maurine Toussaint

HILD

Ten voordele van psychosociale zorgverlening voor kankerpatiënten, komt Marble Sounds zijn licht opsteken in de Oude Vismijn van Gent. Maar ook jonge beloftes als Zinger en UMM dragen een steentje bij. 

Op 20/12 in de Oude Vismijn, Gent.

Marble SoundsBeeld © Agathe Danon

Feest op het Paulusplein

Vooral plaatselijk geweld in het hart van Oostende, waar muziek en comedy elkaar opvolgen. Al trekt ook Mu.Zee er mee aan het zeil voor Tougoupeul, een vzw met projecten in Senegal. Vergezeld van een kerstmarkt op z'n Afrikaans en menig Oostendenaar, die zijn weg naar het plein wel kent, is de garantie op een warm gevoel vanbinnen én vanbuiten gegarandeerd. 

Op 23/12 op het Paulusplein, Oostende. 

Nordmann for Life

Net als vorig jaar, organiseert V2 Records in Gent een benefiet in Trefpunt. Stevige namen als Nordmann, Hypochristmutreefuzz en Delvaux. spelen u de oren van het lijf, om ze daarna te schenken aan Rock Bujumbara, een project dat Afrikaanse kinderen helpt hun muzikale dromen te realiseren.  

Op 21/12 in Trefpunt, Gent. 

Koers for Life

Belgische wielergoden maken zichzelf nuttig tijdens de winterstop in de Brielpoort in Deinze. Daar zullen ze twee uur lang, met behulp van hun kuitspieren en een stel trappers, energie opwekken voor de concerten van Coely, Lady Linn, André Brasseur, Yevgueni, Gabriel Rios en Jacle Bow. Trappers van dienst zijn onder meer Greg Van Avermaet, Oliver Naesen, Thomas De Gendt, Tiesj Benoot, Jens Debusschere en Jolien D'Hoore.

Op 22/12 in de Brielpoort, Deinze.

Coely op DourBeeld Illias Teirlinck

Gabriel Rios (try-out)

Extra liefdadigheidspunten voor Gabriel Rios, die ook in Bierbeek geld inzamelt voor zijn thuisland Puerto Rico dat in september nog werd getroffen door één van de meest verwoestende orkanen uit de geschiedenis. Als er 1000 euro op de teller komt te staan, belooft de goedheilig gitarist een half uur langer te spelen met traditioneel Latijns-Amerikaans repertoire. 

Op 21/12 in CC De Borre, Bierbeek. 

Gabriel RiosBeeld BELGA

Stoelendans for Life

1. Men neme een hele hoop stoelen - in dit geval driehonderd - en iemand die zegt verstand te hebben van plaatjes draaien 2. Men pleegt een dansje tot de band plotsklaps stopt 3. Men zoeke razendsnel een stoel en pinne zich daar stevig op neer, tot de band weer start. Wie geen stoel vindt, ligt eruit en kan beginnen met consumeren voor het goede doel. De opbrengst van het doldwaze gebeuren gaat naar personen met een verstandelijke handicap en een psychiatrische instelling.

Op 17/12 in Bremberg, Halle Zoersel. 

Project U/RUN

SportUp vzw zet zich in voor Project U/TURN, een organisatie die mensen met een beperking wil laten inzien dat een beperking geen beperking van het leven mag vormen. Na een loopevenement (300 km door 5 provincies) volgt het U/Festival met als headliner Clouseau.

Op 20/12 in Beervelde, Feestpaleis.

The Flame

Ook in het epicentrum van De Warmste Week worden de harten en geesten gesterkt met live muziek van onder meer Royal Blood, Arsenal, Franz Ferdinand en Oscar and the Wolf. 

Van 18/12 tot 24/12 in Domein Puyenbroeck, Wachtebeke.

Oscar and the WolfBeeld Stefaan Temmerman