Umicore

Auto rijdt tegen waterstoftank op terreinen Umicore, vrouw raakt zwaargewond bij explosie

Bij het metaalbedrijf Umicore in Sint-Jozef-Olen (Olen) heeft zich woensdagavond een explosie voorgedaan binnen een van de afdelingen. Die werd gevolgd door een korte brand. Eén persoon liep daarbij ernstige verwondingen op.

mph, ho

Het incident deed zich woensdagavond om 22 uur voor. Een vrouw reed met haar auto op de terreinen van Umicore in de Watertorenstraat tegen een tankinstallatie aan. Die was gevuld met waterstof, die door de botsing tot ontploffing kwam. Dat ging gepaard met een steekvlam, waarna brand is ontstaan.

De toegesnelde brandweer van de hulpverleningszone Kempen had het vuur snel onder controle. De explosie in het bedrijf ging gepaard met een luide knal, die ook de buurt deed opschrikken. Hoewel er geen gevaar meer is, roept de gemeente Olen alle omwonenden op om de omgeving vrij te houden, omdat de hulpdiensten nog in groten getale aanwezig zijn.

De bestuurster die tegen de tank reed, liep ernstige verwondingen op. Zij is in zorgwekkende toestand en onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis overgebracht. De politie en het bedrijf onderzoeken nu waar de auto vandaan kwam. Het is niet uitgesloten dat de vrouw van buitenaf met haar auto het domein is opgereden en tegen de tank is gebotst.

Burgemeester Seppe Bouquillon (CD&V) vult nog aan dat er intussen geen brand meer is aan de getroffen tank. De explosie en brand waren wel tot ver in de omgeving te zien.