Sven Peiren maakte een foto van de kleine kangoeroe die hij in Mol zag passeren naast het kanaal.© rr

Wallaby gespot naast kanaal in Mol-Gompel: “Snel van onze fiets gesprongen om foto’s te nemen”

Mol -

In Mol-Gompel hebben enkele fietsers zondagochtend een wallaby gespot in de bossen naast het kanaal.

“Na onze nachtshift op AGC in Mol-Gompel reed ik met een collega naar huis toen we langs het kanaal een wallaby gespot hebben”, vertelt Sven Peiren. “De wallaby rende het bos in, maar we zijn nog snel van onze fiets gesprongen om een foto te nemen.”

Of het gaat om een van de dieren van André Dammen die eind maart ontsnapt zijn, is nog niet duidelijk. André Dammen is de eigenaar van enkele wallaby’s en verscheidene andere beestjes, die hij op zijn domein de Gompeldijk in Balen houdt.

Naast de wallaby’s, gaat het veelal om verwaarloosde dieren die hij geadopteerd heeft, hij werkt daarvoor samen met een opvangcentrum in Heusden-Zolder. “Ons domein biedt onderdak aan vier soorten verwaarloosde dieren, maar thuis beschik ik nog over eenden, ganzen, kippen en andere kleine dieren”, vertelde André Dammen eind maart. Toen werd de omheining van het dierenperk beschadigd, waarna vier wallaby’s op de loop gingen.

LEES OOK. Vier ontsnapte wallaby’s uit Balen weer terecht

Een van de dieren is daarna niet meer teruggevonden, maar het is op basis van de foto’s moeilijk te zeggen of het om een van zijn kangoeroes gaat.(sg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Uitgelicht