Esther Sels.© vtm

Esther Sels naar de finale van ‘Sing again’, dit zijn de afvallers

In de halve finale van vrijdagavond waren er drie afvallers. Dat brengt het totaal op negen artiesten die volgende week aantreden in de laatste aflevering.

Wie dus ook tot het selecte groepje finalisten behoort is Esther Sels uit Laakdal. In de halve finale moesten de kandidaten duo’s vormen met een kandidaat naar keuze. Esther, ooit tweede in Idool 2007, ging in zee met de ouderdomsdeken van de groep: vijftiger Bert Voordeckers uit Scherpenheuvel, ooit finalist in het allereerste seizoen van The voice van Vlaanderen.

Met onder meer hun versie van Tom Jones’ Sexbomb versloegen ze het duo Lola Obayusi (The voice) en Sarah De Koster uit De soundmixshow, en konden ze de songclash vermijden waarin een kandidaat onvermijdelijk naar huis moet vertrekken. Kiezen tussen de twee dames was in die songclash trouwens erg lastig, want hun vocale prestaties waren een streling voor het oor. Het publiek gaf de voorkeur aan Lola die nog droomt van het uitbouwen van een muzikale carrière, terwijl veertiger Sarah uiteraard al jarenlang op podia staat en hits scoorde in de Ultratop.

Sarah De Koster.© vtm

Het verhaal was niet veel later ook ten einde voor de Gentse Lauren De Ruyck uit K3 zkt K3. De jury gaf haar duidelijk de voorkeur tegenover Dean Delannoit, maar het publiek besliste er anders over. Ook in het verleden bleek Dean al een publieksfavoriet bij Idool 2007 en Sterren dansen op het ijs. Haar nederlaag in de finale van K3 zkt K3 in 2015 kon ze destijds erg moeilijk verwerken en ze had gezworen nooit meer aan een talentenjacht mee te doen. Maar bij Sing again vertrok ze met opgeheven hoofd.

Lauren verloor van Dean.© vtm

Ook van het duo Jelle Van Dahl (Let’s go Lasgo) en Seppe Herreman (The voice kids) moest iemand vertrekken. Vocaal kon Seppe het strafst uitpakken, en dat was het publiek niet ontgaan. Exit Jelle. De onbekende Seppe is echt wel dé ontdekking van Sing again.

Jelle zit niet in de finale, Seppe wel.© vtm

  (tove)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER