Tiener (15) geeft toe dat hij ‘catastrofaal ongeval’ veroorzaakte waardoor vijf mensen stierven

© reuters

Een vijftienjarige jongen uit Leeds heeft toegegeven dat hij het ongeval heeft veroorzaakt waarbij eind vorige maand vijf mensen om het leven kwamen.

lbo

Het ongeval vond plaats op 25 november. Een gestolen wagen, een witte Renault Clio, knalde tegen een boom aan. Drie kinderen en twee jongvolwassenen kwamen daarbij om het leven. Alle dodelijke slachtoffers zaten in diezelfde wagen. Het gaat om broers Ellis Thornton Kimmit (12) en Elliot Thornton-Kimmit (14), Darnell Harte (15), Robbie Meerun (24) en Anthony Armour (24). Twee van hen stierven meteen. Drie anderen overleden in het ziekenhuis.

Een vijftienjarige jongen werd na het ongeval opgepakt, samen met nog een andere tiener. Die vijftienjarige jongen werd aangeklaagd voor het ongeval. Intussen pleit hij ook schuldig voor de dood van de vijf.

De openbaar aanklager omschreef het ongeval als “een echt shockerend misdrijf’. Hij zei dat de verdachte op een uiterst gevaarlijke manier heeft gehandeld, zeer onregelmatig en aan veel te hoge snelheid reed in een woonwijk. “Tragisch genoeg hebben zijn slachtoffers de prijs met hun leven betaald van de totale onverantwoordelijkheid van de bestuurder.”

“Complete ravage”

De ravage na het ongeval eind november in Leeds was groot. Volgens een politiewoordvoerder troffen de agenten toen ter plaatse een “complete ravage” aan. Agenten beschreven de plaats van het ongeval als ‘catastrofaal’.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen