Para's begeleiden scholenloop

Manschappen van 3 Para in Tielen begeleiden op vrijdag 22 juni enkele honderden scholieren tijdens een combinatie van wandelen en lopen naar de sporthal van de para's.

Paul Keyenberg

Ongeveer 350 scholieren uit Kasterlee, Lichtaart en Tielen nemen vrijdagnamiddag deel aan de traditionele scholenloop in samenwerking met de para's die gekazerneerd zijn in Tielen. Deze traditie werd enkele jaren onderbroken, maar wordt dit jaar hernomen.

Leerlingen van alle scholen blazen even voor 13 uur vrijdagnamiddag verzamelen aan de kerk van Kasterlee of Lichtaart. Onder begeleiding stappen of lopen ze ongeveer vijf kilometer door onder andere jeugdcentrum de Hoge Rielen, en ook een stukje door het kwartier P. Gailly, de thuisbasis van de para's.

De loop- en wandeltocht eindigt aan of in de sporthal van 3 Para. Daar krijgen de deelnemende scholieren een ijsje, een appel en een drankje.

De organisatie krijgt de medewerking van Kaspar, KNVRO Kempen, het gemeentebestuur van Kasterlee, de directies van de scholen, gasten van 't GielsBos en een aantal vrijwilligers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER