© Dirk Vertommen

Man komt voorwaardelijk vrij na intrafamiliaal geweld maar begint ex en haar nieuwe vriend te belagen: 2 jaar cel gevraagd

Heist-op-den-Berg -

Het Openbaar Ministerie heeft twee jaar cel gevorderd tegen een 36-jarige man uit Heist-op-den-Berg wegens feiten van belaging en ook omdat hij een geweer had. De man zou niet alleen zijn ex hebben lastigvallen, maar ook haar nieuwe vriend.

Theo Derkinderen

De Heistenaar had al even in de cel gezeten voor feiten van intrafamiliaal geweld en belaging maar werd nadien onder voorwaarden weer vrijgelaten. “Hij verbleef opnieuw in de gezinswoning en gebruikte ook opnieuw drugs. Volgens zijn ex begon hij te roepen en te tieren als hij onder invloed was en met deuren te slaan. Toen hij te weten kwam dat zijn ex een nieuwe relatie had, begon volgens haar de belaging opnieuw”, zei openbaar aanklager Nele Poelmans.

Niet alleen de vrouw werd lastiggevallen, ook haar nieuwe vriend. “Op 1 december klopte hij op een raam van de woning van die nieuwe vriend en klom ook over een poort, maar vertrok dan opnieuw. Vervolgens begon hij onophoudelijke te bellen en uitte doodsbedreigingen tegen zijn ex en haar nieuwe vriend. Hij dreigde ermee het hoofd van haar nieuwe partner in te slaan en zei alleen nog naar de gevangenis te zullen gaan als het echt de moeite waard was.”

Na zijn arrestatie vond de politie ook een geweer bij de man en vijftig patronen. Het Openbaar Ministerie eiste twee jaar effectieve celstraf en een boete van 1.600 euro.

Advocaat Manu Bande ergerde zich mateloos aan de vordering van het OM. “Laat ons duidelijk zijn: het is mijn cliënt zijn eigen schuld dat hij hier staat. Hij heeft boter op zijn hoofd. Maar een vordering van twee jaar cel? Men mag dit dossier niet groter maken dan dat het is”, reageerde hij. “Hij zit voor deze zaak al meer dan vier maanden in voorhechtenis, terwijl hij evengoed ambulant had kunnen behandeld worden voor zijn problematiek.”

De verdediging vroeg om geen nieuwe straf op te leggen en dit dossier op te slorpen door het andere dossier rond intrafamiliaal geweld en belaging waar hij een jaar cel kreeg. “Het wapen? Daar vraag ik de vrijspraak voor”, aldus nog Bande. “Het ging om een decoratief wapen uit 1863. Dat is geen verboden wapen, maar wel een vrij verkrijgbaar wapen. Het was een familiestuk met een grote emotionele waarde.”

Hoe de rechtbank erover denkt, weten we op 22 mei.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Mechelen