de rode loper

Hooligans managen is niets voor Olga Leyers

Olga Leyers.© Frederik Beyens

Wie in BV-land of Hollywood vertoeft, op de rode loper of in de wandelgangen, komt al eens op bezoek in deze rubriek.

Veerle Vanden Bosch

Lichtgeraakt

Olga Leyers tekende even present op de set van de oorlogsfilm Wil, maar haar rolletje heeft de montage van de film niet overleefd. Toch was haar passage memorabel, al was het dan niet om haar acteerprestaties. Regisseur Tim Mielants was op zoek naar acteurs die echt agressie kunnen uitstralen, legt Leyers uit in de podcast Achter de schermen. “Mijn man is een enorme fan van Antwerp FC en heeft ook wel vrienden die echt fanatieke supporters zijn. Ik nodigde dus dertig van zijn vrienden uit op de set en was eigenlijk de ‘manager’ van de hooligans. Ze kwamen natuurlijk opdagen met een bierbus en begonnen al snel te pintelieren.” Het gevolg laat zich raden: het werd gezellig op de set, tot iemand van de productie de jongens vriendelijk vroeg of het wat rustiger kon. “Hij kreeg een klap op zijn gezicht”, aldus Leyers. “Je kunt dus niet zomaar van hooligans verwachten dat ze zich inhouden.”

Het hart op de tong

Courtney Love.© getty

Zich inhouden, dat is iets wat al evenmin past bij Courtney Love. De zangeres lanceert binnenkort een achtdelige radioreeks op de BBC over vrouwen in de muziek, Courtney Love’s women. Love is naar verluidt wild van Patti Smith, Nina Simone, PJ Harvey, Debbie Harry, Julie London en Joni Mitchell, maar over supersterren Beyoncé, Taylor Swift en Madonna is ze minder te spreken: Swift is “niet belangrijk”, Beyoncé “gewoon niet leuk”, en over Madonna klinkt het “Ik mag haar niet en zij mag mij niet”, zei ze tegen The Evening Standard. “Het is geweldig dat er zoveel succesvolle vrouwen in de muziekindustrie zijn”, vindt Love, maar velen van hen worden een cliché: “Nu wordt elke succesvolle vrouw gekloond, dus is er gewoon te veel muziek. Ze zijn allemaal hetzelfde.”

Nonna is een hit

Ariana Grande met oma Marjorie.© getty

Wie alvast niet is gekloond, is de oma van Ariana Grande. Marjorie Grande – koosnaampje Nonna – haalt op haar 98ste een record: dankzij haar bijdrage aan het nummer ‘Ordinary things’ van haar kleindochter staat ze sinds deze week vermeld als de oudste vrouw met een hitnotering in de Billboard Hot 100. Op het einde van het nummer is te horen hoe ze herinneringen ophaalt aan haar overleden echtgenoot Frank. Wat zou Courtney Love daarvan vinden? (vdbv)