Ann Somers debuteert als auteur met ‘Pleute’.© RR

Mortselse Ann Somers bundelt kortverhalen en columns in eerste boek

Mortsel -

Pleute is de titel van het eerste boek dat Ann Somers uit Mortsel op de markt brengt. Ze bundelt kortverhalen en columns. “Het is een droom die werkelijkheid wordt”, vertelt de psychologe en antropologe die zich nu ook auteur mag noemen.

Roze is duidelijk een favoriete kleur van de auteur.© RR

Na een schrijfopleiding van zes jaar aan de Academie van Mortsel deelt Ann Somers haar werk met het grote publiek. “Op school schreef ik vroeger heel graag. Later volgde ik lessen dictie, woord en voordracht. Dit was altijd met werk van iemand anders dus droomde ik ervan om ooit zelf iets te schrijven. Dat mijn grootvader en vader er jaren voor hebben gewerkt, zal de kriebels voor het schrijven eveneens hebben aangewakkerd”, vertelt Ann.

Ze debuteert nu met het boek Pleute. “De titel is West-Vlaams voor vinnig kind. Mijn moeder is van West-Vlaanderen waar ze een intrigerend dialect spreken. In het boek bundel ik dertien kortverhalen en vijf columns. De kortverhalen die aangeduid zijn met een roze krokodil, zijn ook geschikt om voor te lezen aan kinderen.”

Prikkels geven

De onderwerpen in haar schrijfsels zijn redelijk uiteenlopend. “Bij de kortverhalen schrijf ik over dingen die ik heb gezien. Twee van de verhalen zijn autobiografisch. Er komen iets meer situaties tussen kinderen en ouders aan bod, maar dat komt waarschijnlijk door mijn opleiding tot kinderpsychologe. Met mijn columns wil ik niet boosaardig overkomen, maar eerder prikkels geven over bijvoorbeeld de vele procedures die in het onderwijs gevolgd moeten worden. Ik hoop in ieder geval dat het niet bij deze eerste uitgave blijft”, besluit Ann.

Het boek krijgt verder kleur en vorm met de tekeningen van de Boechoutse Fran Van Gysegem en kost 16 euro. Het werd uitgegeven door Uitgeverij Stokstaart. (fisp)

Een van de kortverhalen is ook online te lezen.
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mortsel