© BHUL

Pervert krijgt 3 jaar voor aanranding zwangere stiefdochter

Omdat hij zijn zwangere stiefdochter met geweld had aangerand, is Arie D.P. (37) uit Poppel (Ravels) bij verstek veroordeeld tot drie jaar effectieve celstraf. De strafrechter in Turnhout beval zijn onmiddellijke aanhouding.

Ivo Meulemans

De feiten deden zich voor op 4 december 2016. De intussen 23-jarige vrouw was toen op bezoek bij haar moeder, die een relatie had met de beklaagde. Het slachtoffer was op dat ogenblik zes maanden zwanger.

In zijn chalet in Poppel probeerde Arie D.P. haar ’s namiddags te zoenen op de mond en de borsten, maar ze kon weglopen. ’s Avonds laat kroop de stiefdochter bij haar moeder in bed. Arie D.P. kwam bij haar liggen, betastte haar en probeerde haar te verkrachten.

Het slachtoffer deed op 21 januari 2017 aangifte van de zedenfeiten bij de politie in Nederland. De Nederlandse beklaagde ontkende de feiten. “Ik probeerde enkel de baby in haar buik te voelen”, verklaarde hij.

De rechter achtte de feiten bewezen op basis van de geloofwaardige verklaringen van het slachtoffer, de versie van de begeleidster van het tehuis waar ze over de feiten had verteld en het feit dat de beklaagde zich op de sociale media had verontschuldigd voor zijn grensoverschrijdend gedrag.

“De beklaagde was uitsluitend gericht op de bevrediging van zijn verlangens”, zei de rechter. “Hij maakte misbruik van zijn gezagspositie en de kwetsbare positie waarin de burgerlijke partij zich bevond. De feiten getuigen van een totaal gebrek aan respect voor de fysische en psychische integriteit van het slachtoffer.”

Arie D.P. is voor vijf jaar zijn burgerrechten kwijt. Aan het slachtoffer moet hij 6.250 euro schadevergoeding betalen.