Daar is de Formule 1-kalender voor 2025 al: Australië weer als seizoenopener, GP van België wordt net zoals dit jaar eind juli verreden

© AFP

De Formule 1 draait nog maar vier manches op volle toeren, en de kalender voor 2025 is er al. Het volgende seizoen telt net als dit jaar 24 races en wordt, net zoals in de goede oude tijd het geval was, afgetrapt in Australië. De Grand Prix van België, van oudsher verreden op het mythische Spa-Francorchamps, zal eind juli plaatsvinden.

Quinten Torfs

Geen verrassingen of veranderingen op de kalender voor 2025: in de volgende jaargang zullen dezelfde 24 Grands Prix verreden worden als dit seizoen het geval is. Op 16 maart laten de F1-coureurs hun motoren een eerste keer ronken na een ellenlange winterstop in Melbourne. Een week later trekt de koningsklasse van de autosport naar China, dit jaar ronde vijf van het wereldkampioenschap en tevens de volgende op de planning.

Omdat de Ramadan volgend jaar al op 1 maart begint, worden de races in Bahrein en Saudi-Arabië - dit jaar de seizoensopeners - verplaatst naar april.

GP van België op 27 juli

De Belgische Grand Prix vindt volgend jaar plaats in het weekend van 25 tot 27 juli. Een week later is het aan Hongarije en Boedapest om een GP te organiseren, alvorens de zomerstop aanbreekt. Een dikke maand later hervatten de coureurs het seizoen bij onze Noorderburen in Zandvoort, een van de meest geanticipeerde evenementen - omwille van de dominantie van Max Verstappen en de populariteit van de F1 in Nederland - op de kalender.

Het seizoen wordt wederom afgesloten met een triple-header, bestaande uit Las Vegas, Qatar en Abu Dhabi op 7 december.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen