Campforts (1) keert na twee seizoenen Genk terug naar Achel.© Sven Dillen

Volleybal

Achel haalt oude bekende Brecht Campforts terug: “Voor het eerst in carrière enkel en alleen aan mezelf gedacht”

Coup de théâtre bij Tectum Achel, dat de terugkeer van Brecht Campforts aankondigt. De 31-jarige opposite verliet Achel twee seizoenen geleden voor Genk, maar keert dus terug op het oude nest.

Rob Kwanten

De Hoeseltenaar speelde van 2017 tot 2022 bij Achel en kneedde het team mee tot een gevestigde waarde in het Belgische topvolleybal. Omdat lichaam en hoofd niet meer mee wilden, ging de bouwvakker twee trapjes lager spelen bij Genk, met wie hij dit seizoen kampioen werd in nationale 2.

“Ik heb er lang over nagedacht”, vertelt Campforts over zijn keuze. “De ploeg en de sfeer bij Genk waren geweldig. Mijn vertrek heeft daar niets mee te maken. Ik begrijp dat mijn beslissing bij spelers, staf en bestuur hard aangekomen is. Maar voor het eerst in mijn carrière heb ik eens enkel en alleen aan mezelf gedacht. De kans om opnieuw op het hoogste niveau te gaan spelen was te aantrekkelijk om te laten liggen. Ongeveer anderhalve maand geleden kwam Achel voor het eerst weer aankloppen. Initieel vond ik het een gekke gedachte, maar hoe vaker ik met Jan Vanvenckenray sprak, hoe meer ik overtuigd raakte van het project.”

Campforts in actie bij Achel, begin 2022.© Boumediene Belbachir

Campforts, die een overeenkomst voor één jaar tekende, gaat in de Koekoek opnieuw op semiprofessionele basis spelen. “Ik ben intussen zelfstandige. Het bestuur weet dat mijn job voorgaat. Daar hebben we ook afspraken over gemaakt. Maar het is niet omdat ik iets minder train dat ik naar Achel ga om het hele seizoen in de huppelhoek te staan. Ik ga knokken voor mijn plaats en wil de ploeg vooral weer naar de top zes loodsen.”

Voorzitter Ben Schuurmans is blij met de terugkeer van Campforts: “Met Brecht halen we een aanjager in huis. Hij heeft een geweldige drive en over-mijn-lijkmentaliteit. Goed dat we iemand met zo’n positieve mindset aan boord hebben kunnen halen.”

Aangeboden door onze partners