Schooldirecteur schrikt zich rot wanneer hij oog in oog staat met poema

Het was schrikken voor schooldirecteur Bob Hagin in het Amerikaanse Woodinville, Washington. De man was nog even aan het werk op zijn bureau in Northwest Liberty School toen hij plots een geluid hoorde in een klaslokaal. Niet veel later stond hij plots oog in oog met een grote poema.

kmlo

Het incident vorige week vrijdag rond zes uur ’s avonds plaats. Hij merkte het dier meteen op toen in binnenstapte in het lokaal. “Eens ik binnen was, zag ik een poema door het raam kijken”, schreef hij in een bericht op Facebook. “Op een ander raam was te zien dat het dier eraan had gelikt.”

Hij belde meteen zijn vrouw op om langs te komen. Toen ze op school was, gingen ze samen opnieuw het klaslokaal binnen terwijl de poema nog steeds aan de andere kant van het raam zat. Bewakingsbeelden van in de ruimte laten zien hoe ze steeds dichter bij het raam gingen staan. Uiteindelijk koos de poema het hazenpad, waarna Hagin en zijn vrouw uit de ruimte liepen.

Niet eerste keer

Het was niet de eerste keer dat de schooldirecteur op vrijdag de poema opmerkte. Eerder die dag had de school al de buurtbewoners gewaarschuwd nadat ze het dier voor de eerste keer opmerkten. “Doordat de poema maar op een armlengte afstand stond, waren we toen te verbaasd om er een camera bij te nemen”, aldus Hagin.

De lokale autoriteiten zijn inmiddels op de hoogte van het incident. Volgens Hagin werd de school intussen verzekerd dat het dier niet meer in de buurt van het gebouw zal opduiken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer