“Trump zal verkiezingsuitslag niet aanvaarden”, zegt Biden

© AFP

Joe Biden is ervan overtuigd dat zijn Republikeinse rivaal Donald Trump de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november “niet zal aanvaarden”. Biden verwijst naar een mogelijk soortgelijk scenario als in 2020, toen Trump weigerde om zijn nederlaag toe te geven.

adb
Bron: BELGA

Trump “zal de uitslag van de verkiezingen misschien niet aanvaarden”, zei Biden tijdens een interview met zender CNN. “Ik verzeker je dat hij dat niet zal doen” en dat is “gevaarlijk”, aldus de Democraat. “Je kan niet enkel van je land houden als je wint”, zei de 81-jarige president verder. Trump is geen aanhanger van democratie, klinkt het. (Lees verder onder de video)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Afgelopen week verklaarde Trump dat hij het resultaat zal aanvaarden “als alles eerlijk is verlopen”, zo zei hij aan de Milwaukee Journal Sentinel. “Maar als dat niet het geval is, dan moeten we strijden voor het lot van het land.” Biden zegt dat “dreigement” serieus te nemen.

Volgens Biden zeggen wereldleiders hem dat hij moet winnen omdat ze bezorgd zijn over de democratie. “Wegens, ik bedoel, denk aan de dingen dij hij zegt!” Zo heeft Trump volgens Biden gezegd dat hij ervoor zal zorgen dat de minister van Justitie de mensen vervolgt waarvan hij dat beveelt. “‘Ik ben jullie vergelding’, welke persoon heeft ooit zoiets gezegd?”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen