Nottingham Forest assistant-manager Rui Pedro Silva kreeg tijdens de match geel voor protest.© Action Images via Reuters

Nottingham Forest vraagt communicatie op van refs en VAR: “We waarschuwden dat de VAR Luton-fan is, maar er gebeurde niets”

Nottingham Forest heeft geëist dat de communicatie van de scheidsrechters en de VAR tijdens hun wedstrijd tegen Everton (2-0-nederlaag) wordt vrijgegeven. Ze beschuldigen de VAR ervan een supporter te zijn van Luton, waarmee Forest vecht voor het behoud in de Premier League.

Michael Van Damme

Forest claimde drie strafschoppen, maar zag die afgewezen. De club was ziedend na de nederlaag bij Everton, waardoor ze slechts één punt boven de degradatiezone in de Premier League blijven hangen, al heeft Forest nog een beroepsprocedure lopen tegen een aftrek van vier punten voor het schenden van de Financial Fair Play-regels.

Forest plaatste een dreigend bericht op X waarin het schreef dat het “zijn opties zou overwegen” na de “extreem zwakke” beslissingen. “We hebben de scheidsrechterscommissie nochtans vooraf gewaarschuwd dat de VAR een Luton-fans is, maar ze hebben hem niet veranderd.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Luton telt één punt minder dan Nottingham Forest en de club suggereerde met de post dus dat VAR Stuart Attwell Luton zou hebben bevoordeeld.

De openbare Britse Omroep BBC meldt dat Forest in elk geval geen officieel wrakingsverzoek ingediend heeft tegen Attwell.

De Premier League reageerde “extreem teleurgesteld” te zijn door de posts op X.

Intussen heeft de Engelse voetbalbond uitleg gevraagd aan Forest, manager Nuno Espirito Santo, verdediger Neco Williams en analist Mark Clattenburg na hun kritiek op de scheidsrechterlijke beslissingen. Ze riskeren daarvoor straffen.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer