© rr

Eerste hondenlosloopzone komt er eind mei aan

Zandhoven -

Raadslid Marijke Lambrechts (N-VA) vroeg tijdens de gemeenteraad een stand van zaken in verband met de hondenlosloopzones in Zandhoven.

Lambrechts vindt een bordje richting de hondenlosloopzone in het parkje achter de Arro-woningen in de Dokter Augustus Sniedersstraat in het centrum van Zandhoven wenselijk. “Anders gaat niemand dat vinden.”

Volgens schepen Steven Van Staeyen (CD&V) komt dat bordje er zeker nog. “De hondenlosloopzone is momenteel nog niet open. Er was een boom van een buur op de omheining gevallen. Die omheining moet eerst hersteld worden. Maar er is nu een firma aangesteld en eind mei willen we deze hondenlosloopzone officieel openen.”

Eind mei opent hier de eerste hondenlosloopzone van Groot-Zandhoven.© kma

Het zou dan de eerste in Groot-Zandhoven zijn. Vooralsnog zijn er alleen hondentoiletten. Marijke Lambrechts toonde zich opgetogen. Ze vroeg ook een stand van zaken van de geplande hondenlosloopzone onderaan de boshuisbrug in Zoerselbos in de Boshuisweg, waarvan al jaren sprake is. Volgens schepen Steven Van Staeyen (CD&V) kadert deze in het herinrichtingsplan van het Zoerselbos en zou de VLM hier voor de omheining en zitbanken zorgen. “Als het nog lang duurt, zullen wij dit doen.”

In Zandhoven-centrum gaat het om een relatief kleine losloopzone, die aan de Boshuisweg zou veel groter zijn. (kma)

De hondenlosloopzone komt achter deze appartementen. Er volgt nog een bordje om de weg te wijzen.© kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners