Fotograaf Sanad Latifa aan het werk in Palestina.© Sanad Latifa

Oorlogsfotograaf stelt werk tentoon in Cinema Lumière

Mechelen, Berlaar -

Nog tot eind mei kan je in Cinema Lumière in Mechelen terecht voor de expo ‘Boodschap onder het maanlicht’. Daarin toont fotojournalist Sanad Latifa zijn werk over de oorlogsgruwel in Palestina.

bepr

Sanad Latifa legde als oorlogsjournalist heel wat aangrijpende taferelen vast in zijn thuisstad Gaza. Het laatste conflict dat hij in zijn land documenteerde was dat van 2021. Nadien moest hij zelf vluchten uit veiligheidsoverwegingen en kwam terecht in het asielcentrum van het Rode Kruis in Berlaar.

LEES OOK. Palestijnse oorlogsfotograaf woont nu in Berlaar: “Ik leg nu het leven in het asielcentrum vast”

Hij werkte voor talrijke internationale media en organisaties. “Het was en is zijn missie om de stem te zijn van diegenen die geen stem hebben en om de wereld bewust te maken van de extreem moeilijke levensomstandigheden in Gaza”, zeggen Sara Van Rompaey en Marek Fenners van Mechelen for Palestine.

LEES OOK. Fotograaf deelt vanuit Berlaar oorlogsbeelden in Gaza: “De gruwel tonen is het enige wat ik kan doen om dit te helpen stoppen”

Aan de opening van de expo op zondag 5 mei om 18 uur wordt ook het eerste Palestinacafé in Mechelen georganiseerd. “Het initiatief volgt uit ons overleg met het stadsbestuur, waar we ons advies mochten voorleggen. Hier ging het stadsbestuur onder andere akkoord om een ethisch aanbestedingsbeleid aan te nemen, de oprichting van een tijdelijk monument in de stad ter nagedachtenis van de slachtoffers van de oorlog in Gaza goed te keuren en om de Palestinacafés mee te ondersteunen. Met de deze samenkomsten proberen we maandelijks een moment van verbinding en steun te creëren tussen de Palestijnen en de mensen hier”, klinkt het.

Cinema Lumière, Frederik de Merodestraat 28 in Mechelen. De expo loopt van 5 tot 31 mei van maandag tot zaterdag van 14 tot 22 uur. Op zondag van 10.30 tot 22 uur.
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners